Μεσίνα: «Η μόνη λογική επιλογή φαίνεται να είναι η διακοπή των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων»

O προπονητής της Αρμάνι Μιλάνο, Έτορε Μεσίνα με μήνυμά του, υποστήριξε πως αυτή τη στιγμή η καλύτερη λύση είναι να διακοπούν όλες οι διεθνείς διοργανώσεις!

Μεσίνα: «Η μόνη λογική επιλογή φαίνεται να είναι η διακοπή των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων»

Αναλυτικά το μήνυμα του Ιταλού προπονητή:

«Αγαπητοί φίλοι του μπάσκετ, μετά από πολλές σκέψεις, αποφάσισα να στείλω ένα μήνυμα σε όποιον είναι πρόθυμος να μου δώσει 5 λεπτά από τον χρόνο του.

Είμαι ευλογημένος που έχω μία μεγάλη καριέρα στο διεθνές μπάσκετ. Οι ομάδες μου έχουν αγωνιστεί με υπερηφάνεια και σεβασμό για το παιχνίδι, υπό την καθοδήγηση των FIBA, Euroleague, ULEB.

Ακόμα και με διαφωνίες και αποκλίσεις κάποιες φορές, πάντα σεβόμουν την ηγεσία και το όραμα του αείμνηστου κύριου Στάνκοβιτς και κύριου Μπάουμαν.

Είμαι υπερήφανος για την χρόνια φιλία μου με τον κύριο Πορτέλα και κύριο Μπερτομέου και είχα την τιμή να κοουτσάρω τον κύριο Βαν Ντεν Σπίγκελ, νυν Πρόεδρο της ULEB.

Ζούμε σε δύσκολες και απαιτητικές εποχές: Οι Κυβερνήσεις των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών έχουν αποφασίσει lockdown, είτε τοπικά είτε ολοκληρωτικά, προκειμένου να προστατευτεί ο κόσμος από τον κορωνοϊό. Κάθε εβδομάδα, έχουμε παίκτες, προπονητές ή μέλη ομάδων που βρίσκονται θετικοί, ενώ όλο και περισσότερα ματς, σε εθνική ή διεθνές επίπεδο, αναβάλλονται.

Οι δυσκολίες στην μετακίνηση διεθνώς αυξάνονται και υπάρχουν περισσότερες ανησυχίες για την υγεία ομάδων και διαιτητών.

Σύντομα, δεν θα υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες για τα ματς που έχουν αναβληθεί. Όλο και περισσότερα αποτελέσματα θα κρίνονται από το ποιος θα είναι πιο τυχερός, που θα έχει λιγότερα κρούσματα.

Για όλους αυτούς τους λόγους και με ταπεινότητα, ως παθιασμένος φίλος του αθλήματος, θέλω να ζητήσω από τους ηγέτες να δώσουν χρόνο, να βάλουν στην άκρη τις διαφορετικές απόψεις που τους χωρίζουν και για το καλό του μπάσκετ και των φιλάθλων, να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να μην φύγουν από αυτό, μέχρι να βρεθεί μία κοινή λύση.

Από τώρα, η μόνη λογική επιλογή φαίνεται να είναι η διακοπή της ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και να αφήσουμε τις εθνικές λίγκες να τελειώσουν την σεζόν τους για τους επόμενους 4 μήνες, μιας και η μετακίνηση εντός μίας χώρας, είναι πιο εύκολη.

Μετά, ίσως τον Μάρτιο ή Απρίλιο, όλες οι διεθνείς διοργανώσεις να μπορούν να τελειώσουν έγκαιρα, πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και ίσως ο κορωνοϊός να έχει περιοριστεί ή και εξαλειφθεί ως τότε.

Φυσικά, οι τηλεοπτικοί φορείς και οι χορηγοί θα πρέπει να συμμετάσχουν, αλλά αναμφίβολα μία συνεργασία από τους ηγέτες του μπάσκετ, θα τους βοηθήσει να συμφωνήσουν.

Η υγεία των συμμετεχόντων και η ακεραιότητα είναι προτεραιότητες και θα είμαστε ευγνώμονες για πάντα, σαν φίλαθλοι, στους ηγέτες για τις αποφάσεις τους.

Με σεβασμό,

Έτορε Μεσίνα».