Ολυμπιακός - Εφές - Μπαρτζώκας: «Σοκαρίστηκαν από την άμυνά μας στο πρώτο δεκάλεπτο»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, στάθηκε στην κακή άμυνα που έπαιξε η ομάδα του στην πρώτη περίοδο. 

Ολυμπιακός - Εφές - Μπαρτζώκας: «Σοκαρίστηκαν από την άμυνά μας στο πρώτο δεκάλεπτο»

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από την Εφές στο ΣΕΦ και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στο κακό πρώτο δεκάλεπτο που έκανε η ομάδα του, όσον αφορά την αμυντική της συμπεριφορά.

Συγκεκριμένα, σχολίασε: «Είναι προφανές ότι η προσπάθειά μας στο δεύτερο μέρος δεν ήταν αρκετή για να κερδίσουμε μια τόσο ταλαντούχα ομάδα όπως η Αναντολού Εφές. Είναι έμπειροι, ξέρουν που να χτυπήσουν, πότε χρειάζονται υπομονή και πρέπει να εκτελέσουν με υπομονή στην επίθεση.

Στο τέλος, η περιφέρειά τους έκρινε τον αγώνα. Για να είμαι ειλικρινής, σοκαρίστηκα από την άμυνά μας στο πρώτο μέρος, δεν μπορώ να καταλάβω πως δεχθήκαμε σχεδόν 30 πόντους στην πρώτη περίοδο. Ξεκίνησαν με 9/10 και δεν κάναμε ούτε ένα φάουλ. Αυτό που συνέβη στο τέλος δεν ήταν αρκετό, διότι αφήσαμε ταλαντούχους παίκτες να βρουν ρυθμό.

Πρέπει να μάθουμε, πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο ματς. Τα αποτελέσματα είναι τρελά, αυτή είναι όμως η EuroLeague. Πρέπει να ξεχνάς κάθε αποτέλεσμα, να αναλύεις και να προετοιμάζεσαι για τον επόμενο αγώνα. Η Αναντολού Εφές έχει σχεδιαστεί καλά, έχει τον ίδιο προπονητή και τον ίδιο κόρμο εδώ και καιρό. Ο Σέιν Λάρκιν δεν είχε καλούς αριθμούς στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, έβαλε όμως κρίσιμα σουτ και στην ουσία τελείωσε το παιχνίδι. Ο Μίτσιτς, ο Σίμον, ο Μπομπουά κοντρόλαραν το παιχνίδι. Η Εφές είναι αυτό που είναι, εμείς είμαστε κάτι άλλο. Προσπαθούμε να χτίσουμε ομάδα με χαρακτήρα και στο πρώτο δεκάλεπτο ο χαρακτήρας δεν υπήρχε στο γήπεδο.

Όλη την εβδομάδα είχαμε πολύ καλές προπονήσεις με ένταση και συγκέντρωση, γι' αυτό είπα ότι σοκαρίστηκα στο πρώτο δεκάλεπτο. Δεν κάναμε φάουλ, όταν συμβαίνει αυτό μπορείς να αναλύσεις πάρα πολλά πράγματα. Πρέπει να δω το video, να ρωτήσω τους παίκτες. Δεν βάλαμε τα χέρια μας στη μπάλα, δεν ακολουθήσαμε τα σκριν, κέρδιζαν απόσταση και όταν έχει χώρο ένας παίκτης σαν τον Μίτσιτς, είναι δύσκολο να αντιδράσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να δρας και όχι να αντιδράς. Σε κομβικές φάσεις δεν πήραμε τα ριμπάουντ".

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας