Ολυμπιακός: Τα «κλειδιά» για το «διπλό» στο Μόναχο

Αυτά θα πρέπει να προσέξει και να κάνει σωστά ο Ολυμπιακός για να πάρει το «διπλό» στο Μόναχο - Τα «κλειδιά» της νίκης για τους Πειραιώτες απέναντι στη φορμαρισμένη Μπάγερν.

Ολυμπιακός: Τα «κλειδιά» για το «διπλό» στο Μόναχο

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει αύριο στο Μόναχο μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες μέχρι στιγμής στην Ευρωλίγκα. Το συγκρότημα του Αντρέα Τρινκιέρι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς έρχεται από σερί νικών 3-0, επικρατώντας κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους. Μετρά τρεις σερί εκτός έδρας επικρατήσεις, έχοντας πάρει διπλά"απέναντι σε Άλμπα (72-90), Μακάμπι Τελ Αβίβ (82-85) και Φενέρμπαχτσε (71-75). Ακόμη και στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας έχασε με τα χίλια ζόρια (79-81) από την Αρμάνι Μιλάνο.

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μία σκληροτράχηλη ομάδα. Μπορεί να μην εντυπωσιάζει ιδιαίτερα με το ρόστερ που έχει, δεν διαθέτει παίκτες σούπερσταρ, αλλά είναι ένα αρκετά επικίνδυνο σύνολο, το οποίο μπορεί να σου κάνει τη... ζημιά αν δώσεις το δικαίωμα. Ας δούμε όμως τους τομείς που θα πρέπει να προσέξει η ομάδα του Πειραιά για να πάρει το διπλό στη γερμανική πόλη, κάνοντας εκείνος το «τέσσερα στα τέσσερα» στα θετικά αποτελέσματα.

Άμυνα και προσοχή στον Λούτσιτς

Η Μπάγερν Μονάχου δείχνει τη διάθεση να παίξει γρήγορο και επιθετικό μπάσκετ, με έμφαση στο σκοράρισμα. Μέχρι στιγμής διαθέτει την καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση, έχοντας μέσον όρο τους 82,2 πόντους. Γι’ αυτόν τον λόγο οι Πειραιώτες προετοιμάζονται ώστε να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στον ανασταλτικό τομέα. Η καλή άμυνα θα είναι το «κλειδί» στην αναμέτρηση.

Αν υπάρχει ένας παίκτης στον οποίο και θα πρέπει να περάσουν... χειροπέδες οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, αυτός είναι ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς. Ο Σέρβος πάουερ φόργουορντ διανύει καταπληκτική σεζόν, έχοντας μέσον όρο 17,5 πόντους, με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (75% δίποντα, 64,7% τρίποντα). Εδώ θα έχουν αρκετή δουλειά τόσο ο Γιώργος Πρίντεζης όσο και ο Σάσα Βεζένκοφ, ενώ αναμένεται να δώσει χρόνο και στον Λιβιό Ζαν-Σαρλ ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ώστε ο Γάλλος να περιορίσει με τις αμυντικές του αρετές έναν παίκτη που βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση φέτος.

Η μάχη των Μάρτιν - Έλις με τον Ρέινολντς

Ο Χασάν Μάρτιν εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του, ειδικά στην επίθεση, αλλά τόσο εκείνος όσο και ο Οκτάβιους Έλις θα κληθούν να δώσουν μεγάλες μάχες κάτω από τα καλάθια με τον αθλητικό σέντερ της Μπάγερν. Ο λόγος για τον Τζάλεν Ρέιλολντς, ο οποίος εξελίσσεται σε... θεριό ανήμερο. Εδώ οι δύο σέντερ του Ολυμπιακού θα πρέπει να δείξουν έμπρακτα τα αμυντικά τους χαρίσματα κόντρα σε έναν δυναμικό ψηλό.

Έχει μέσον όρο 14,3 πόντους, με 24/39 δίποντα (61,5%), με τους παίκτες της Μπάγερν να τον τροφοδοτούν συχνά μέσα στη ρακέτα. Παράλληλα, παίρνει 7 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, έχοντας μεγάλη έφεση στα επιθετικά (4). Σκοράρει με δεύτερες και τρίτες προσπάθειες και αναμφίβολα ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να του το επιτρέψει αυτό.

Η Μπάγερν κλέβει μπάλες και απαιτείται συγκέντρωση

Η Μπάγερν Μονάχου είναι η ομάδα που κάνει τα περισσότερα κλεψίματα στην Ευρωλίγκα. Έχει μέσον όρο τα 9 ανά παιχνίδι, κάτι που δεν το συναντάς εύκολα. Οι Γερμανοί έχουν μάθει να πιέζουν πάνω στην μπάλα, να επιδιώκουν την επιθετική άμυνα, καθώς έτσι τους δίνεται και η δυνατότητα να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο και να βγάλουν αιφνιδιασμούς. Γι’ αυτόν τον λόγο απαιτείται μεγάλη συγκέντρωση από τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Να παίρνουν όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο σωστές αποφάσεις και να αποφεύγουν τα λάθη, γιατί οι παίκτες του κόουτς Τρινκιέρι έχουν μάθει να τα τιμωρούν στην επίθεση. Ο... καλύτερος όλων σε αυτό το κομμάτι είναι αναμφίβολα ο Ουέιντ Μπάλντγουιν, ο οποίος αριθμεί 2,8 (!) ανά παιχνίδι.

Τι έδειξε η μεταξύ τους αναμέτρηση

Πριν από μερικές εβδομάδες οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 82-68 στο τουρνουά της Βαλένθια, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Σε εκείνο το ματς οι Πειραιώτες είχαν πάρει τη μάχη των ριμπάουντ (31-26), μέτρησαν περισσότερες ασίστ (19-16), σούταραν με καλά ποσοστά (19/34 δίποντα, 10/25 τρίποντα) και κυρίως έκαναν μόλις 2 (!) λάθη. Αν δεν κάνεις εύκολα το λάθος, δεν δίνεις το δικαίωμα στους Γερμανούς να σε τιμωρήσουν. Ελέγχεις εσύ το ματς, δεν τους δίνεις το δικαίωμα να βρουν ρυθμό και φτάνεις πιο εύκολα στη νίκη.

Σε εκείνο το ματς είχε κάνει σπουδαία εμφάνιση ο «μπόμπερ» Γιαννούλης Λαρεντζάκης (13 πόντοι, 2/2 δίποντα, 3/3 τρίποντα), έδωσε... ρεσιτάλ δημιουργίας ο Κώστας Σλούκας (13 ασίστ), Πρίντεζης-Βεζένκοφ τα πήγαν περίφημα (από 12 πόντους ο καθένας), ενώ αναμφίβολα θέλει να ξεχάσει αυτό το ματς ο Σακίλ Μακ Κίσικ, γιατί ο Αμερικανός γκαρντ... έσπασε τα καλάθια με 0/6 τρίποντα.