Ολυμπιακός: Ο Κώστας Σλούκας μίλησε ανοιχτά για τον λόγο που επέστρεψε στον Πειραιά (vid)

Ο Κώστας Σλούκας αναφέρθηκε στους λόγους που αποχώρησε από τη Φενέρμπαχτσε, για το επεισοδιακό καλοκαίρι που βίωσε, για τα σχόλια που δέχτηκε, αλλά και για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Ο Κώστας Σλούκας μίλησε ανοιχτά για τον λόγο που επέστρεψε στον Πειραιά (vid)

Στο Eurohoops παραχώρησε συνέντευξη ο Κώστας Σλούκας. Ο 30χρονος γκαρντ αναφέρθηκε στους λόγους της μεγάλης του απόφασης να επιστρέψει στον Ολυμπιακό.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη:

-Αρχικά ο διεθνής γκαρντ αναφέρθηκε για το πως βιώνει την καθημερινότητα με την επιστροφή του:

“Είναι κάτι το οποίο ακόμα δεν έχω συνηθίσει, το ότι είμαι στην χώρα μου και γύρισα. Χρειάζομαι λίγο χρόνο ακόμα, αλλά στο κλίμα της ομάδας μπήκα άμεσα για ευνόητους λόγους. Και τα παιδιά και ο προπονητής είναι οικεία εδώ, αλλά δεν σου κρύβω πως στην αρχή δυσκολεύτηκα για να αφήσει το μυαλό μου την καθημερινότητα και την ρουτίνα της Κωνσταντινούπολης και να συνηθίσει την νέα της Ελλάδας”.

-Για την ανακύκλωση των δημοσιευμάτων όλα αυτά τα χρόνια ενώ ο ίδιος παρέμενε σιωπηλός, τόνισε:

“Δεν μου αρέσει να τραβάω τα βλέμματα πάνω μου χωρίς λόγο και ήταν κάτι που με ενοχλούσε όλο αυτό που γινόταν. Δεν επηρεάζομαι από τον κόσμο είτε λέει καλά, είτε κακά λόγια για μένα. Μου αρέσει να μιλάω μόνο όταν έχω να πω κάτι και φέτος έκανα υπομονή γιατί όντως ήταν το timing να γυρίσω, αλλά έπρεπε να το χειριστούμε έτσι ώστε να μην δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα στη Φενέρ και στους ανθρώπους που συνεργάστηκα μαζί τους για πέντε χρόνια και ήταν η οικογένεια μου. Τα πράγματα έγιναν όπως έπρεπε, είμαι εδώ που ήθελα να είμαι και πλέον ξεκινάω μία νέα χρονιά με τον Ολυμπιακό”.

-Για την σχέση “αγάπης και μίσους” με τον κόσμο του Ολυμπιακού τα χρόνια που ήταν στην Φενέρ κι αν επηρεαζόταν ο ψυχισμός του, υποστήριξε:

“Γενικά είμαι κλειστός χαρακτήρας, αλλά βρίσκομαι και σε μία φάση της καριέρας μου που επειδή έχω περάσει πολλά δεν επηρεάζομαι εύκολα από το οτιδήποτε. Επίσης ένα ακόμα θετικό για εμένα είναι πως σκέφτομαι πολύ όποια απόφαση και αν πάρω και μετά την στηρίζω μετά 100% και όπου με βγάλει. Όσον αφορά τον κόσμο, ο καθένας έχει την άποψη του και κρίνει όπως πιστεύει. Δεν μπορώ να πείσω όποιον έχει αρνητική άποψη για μένα.

Η δουλειά μου είναι να κάνω κατάθεση ψυχής μέσα στο γήπεδο και να κερδίζει η ομάδα μου. Αν μιλάς για τον πανηγυρισμό μου σε ένα ματς εδώ στο ΣΕΦ πριν δύο χρόνια, τότε ίσως και να το παράκανα λίγο. Νικήσαμε σε μία έδρα που δεν είχαμε κερδίσει ποτέ και γενικότερα είχαμε αρνητική παράδοση με τον Ολυμπιακό. Είχαμε νίκες σε όλες τις έδρες της Ευρώπης, αλλά τον Ολυμπιακό στον Πειραιά δεν τον είχαμε νικήσει ποτέ. Έβαλα ένα κρίσιμο σουτ και έβγαλα κάτι από μέσα μου, το οποίο καλώς ή κακώς αποδοκιμάστηκε. Κάνω την δουλειά μου, ο κόσμος την δικιά του και δεν προσπαθώ να μεταπείσω κανέναν, αυτός είμαι”.

-Στην συνέχεια ο Κώστας Σλούκας τοποθετήθηκε σχετικά με το πόσο άλλαξε η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού από τότε που έφυγε:

“Οι χαρακτήρες των παιδιών του Βασίλη, του Κώστα και του Γιώργου παραμένουν ίδιοι όπως και η δίψα τους. Τα δύο τελευταία χρόνια η ομάδα δεν είχε την πορεία που ήθελε, οπότε ίσως και το κίνητρο να είναι λίγο μεγαλύτερο τώρα. Η συνύπαρξή μας είναι αρμονική και νιώθω σαν να μην έχει περάσει χρόνος. Το πιο βασικό είναι πως εκείνοι σέβονται εμένα και την πορεία μου στο μπάσκετ και εγώ σέβομαι αυτούς και όσα έχουν καταφέρει. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Υπάρχει αλληλοεκτίμηση, φιλία χρόνων και πολύ καλή χημεία. Μου είχε λείψει αυτό εντός και εκτός γηπέδου”.

Για το αν μπορεί να διαλέξει έναν λόγο που γύρισε στον Ολυμπιακό:

“Το κίνητρο! Για μένα είναι το μεγαλύτερο να καταφέρω κάτι με τον Ολυμπιακό και με τους συμπαίκτες μου που έζησα τόσα χρόνια με τον ελληνικό κορμό, τον κόσμο εδώ στην Ελλάδα. Νομίζω ότι όλο αυτό μαζί είναι ένα μείγμα και ήθελα να γυρίσω και να πετύχω με τον Ολυμπιακό”.