Ολυμπιακός: Στις κορυφαίες ομάδες σε πόντους και ασίστ

Η ομάδα του Ολυμπιακού βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στις βασικές στατιστικές κατηγορίες, που αφορούν τις ασίστ, τους πόντους και τα δίποντα. 

Ολυμπιακός: Στις κορυφαίες ομάδες σε πόντους και ασίστ

Η παρουσία του Ολυμπιακού στη φετινή Ευρωλίγκα είναι εξαιρετική μέχρι στιγμής. Πέρα από το γεγονός πως η ομάδα έχει μετρήσει τρεις σερί νίκες, επικρατώντας κόντρα σε ισχυρούς και ανταγωνιστικούς αντιπάλους (Παναθηναϊκό, Αρμάνι Μιλάνο, Μακάμπι Τελ Αβίβ), οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται και στις πρώτες θέσεις σε βασικές στατιστικές κατηγορίες της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες διαθέτουν την τέταρτη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 79.0 πόντους μέσον όρο (1η η Μπάγερν με 82.2), είναι τέταρτοι στις ασίστ με 18.2 (1η η Εφές με 19.7), είναι πέμπτοι στα ριμπάουντ με 34.2 (πρώτος ο ΠΑΟ με 38 ανά ματς), ενώ διαθέτουν και την πέμπτη καλύτερη ομάδα σε αποτελεσματικότητα στα δίποντα με 57.5%.

Να τονίσουμε πως ο Ολυμπιακός είναι δεύτερος στη σημαντική κατηγορία συσχετισμού ασίστ/λάθη (18.2 ασίστ/11.5 λάθη), δείγμα της σωστής λειτουργίας των "ερυθρολεύκων" και των σωστών αποφάσεων που παίρνουν, πράγματα που τους δίνουν τη δυνατότητα να ελέγχουν περισσότερο εύκολα τον ρυθμό ενός παιχνιδιού.

Είναι χαμηλά στα τρίποντα (12ος με 33.3%), αλλά στα τελευταία ματς έχει βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του πίσω από τα 6.75 μέτρα, ενώ είναι έβδομος στο κομμάτι της καλύτερης άμυνας (74.0 παθητικό), αλλά συμβαίνει γιατί και η ομάδα έχει αρχίσει να κερδίζει τα παιχνίδια της πηγαίνοντας σε υψηλότερο σκορ.