Χίμκι: «H Euroleague παραβίασε το αθλητικό δίκαιο- Αρνήθηκαν την μετάθεση των αγώνων μας»

Ο general manager της Χίμκι, Πάβελ Αστάκχοφ μίλησε για την κατάργηση του κανονισμού με 20-0 από την Euroleague, όταν η ομάδα του έπαιξε καταποντισμένη για να μην χάσει τα παιχνίδια… με 20-0.

Χίμκι: «H Euroleague παραβίασε το αθλητικό δίκαιο- Αρνήθηκαν την μετάθεση των αγώνων μας»

Η Χίμκι μπορεί να νιώθει αδικημένη, καθώς καταργήθηκε ο κανονισμός του 20-0, ωστόσο η ομάδα από τα περίχωρα της Μόσχας έπαιξε τρία παιχνίδια με 8 παίκτες (και δεν ήταν και όλοι ετοιμοπόλεμοι) για να μην τιμωρηθεί με 20-0. Άλλες ομάδες απλά δεν κατέβηκαν, ο κανονισμός καταργήθηκε και θα μπουν σε άλλη ημερομηνία τα παιχνίδια της. Η Χίμκι τα έπαιξε… καταποντισμένη από κορονοϊό και τραυματισμούς.

Για όλα αυτά μίλησε μετά την ήττα από την Αστάνα (επέστρεψε ο Σβεντ και οι παίκτες με κορονοϊό), για την VTB League, ο general manager της ρωσικής ομάδας, Πάβελ Αστάκχοφ:

«H Euroleague παραβίασε το αθλητικό δίκαιο με την έκδοση των νέων κανόνων. Από τη στιγμή που ψηφίσαμε ένα νόμο, δεν μπορούμε να τον αλλάζουμε με αναδρομική ισχύ. Όταν υποφέραμε, στείλαμε επιστολή στην EuroLeague και ζητήσαμε τη μετάθεση των αγώνων μας. Αλλά το αίτημα μας έλαβε αρνητική απάντηση. Τώρα, προτού αλλάξουμε τους κανόνες, ρώτησαν για τη γνώμη μας. Όσα σας λέω, τα έχω αναφέρει και στην επιστολή μου».