Euroleague: Μπροστά σε άδειες κερκίδες ΤΣΣΚΑ και Χίμκι στα επόμενα παιχνίδια

Χωρίς τη συμπαράσταση των οπαδών τους θα πρέπει να παίξουν τους επόμενους εντός έδρας αγώνες τους η ΤΣΣΚΑ και η Χίμκι, αφού ο κυβερνήτης της Μόσχας απαγόρεψε την παρουσία του κόσμου στα γήπεδα λόγω του κορονοϊού που «καλπάζει» στη Ρωσία.

Euroleague: Μπροστά σε άδειες κερκίδες ΤΣΣΚΑ και Χίμκι στα επόμενα παιχνίδια

Μπροστά σε άδειες εξέδρες θα είναι αναγκασμένες να δώσουν τα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια τους οι μοσχοβίτικες ομάδες της Euroleague. Συγκεκριμένα η ΤΣΣΚΑ και η Χίμκι δεν θα έχουν πλέον τον κόσμο στο πλευρό τους και αυτό θα γίνει για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων.

Ο λόγος του νέου αποκλεισμού των φιλάθλων από τις κερκίδες των γηπέδων είναι ασφαλώς η έξαρση του κορονοϊού στη ρωσική πρωτεύουσα όπως και σε όλη την αχανή χώρα, η οποία μετρά πάνω από 15.000 νέα κρούσματα ημερησίως τον τελευταίο καιρό.

Ρωσικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο κυβερνήτης της Μόσχας, Αντρέι Βορομπιόφ, απαγόρεψε από την τρέχουσα εβδομάδα την παρουσία φιλάθλων στους αγώνες που θα διεξάγονται στην πόλη. Το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει για τις επόμενες δύο εβδομάδες και η παράτασή του θα κριθεί από την πορεία της διασποράς του ιού.

«Είναι ένα μέτρο που έπρεπε να ληφθεί και θα ισχύει προσωρινά μέχρι να μειωθούν τα κρούσματα σε ικανοποιητικό επίπεδο. Το βασικό είναι η υγεία του κόσμου», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αθλητισμού της περιοχής της Μόσχας, Ρόμαν Τεριούσκοφ.