Η Euroleague άλλαξε το υγειονομικό πρωτόκολλο! Διεξάγεται το Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός


Οι αγώνες που δεν διεξάγονται λόγω κορονοϊού μεταξύ αυτών και το Βιλερμπάν- Παναθηναϊκός, θα αναβάλλονται και θα ορίζονται σε νέες ημερομηνίες

Η Euroleague άλλαξε το υγειονομικό πρωτόκολλο! Διεξάγεται το Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός

Η Euroleague διόρθωσε το λάθος να κατακυρώνονται 20-0 τα παιχνίδια σε βάρος των ομάδων που αδυνατούν να παρατάξουν περισσότερους από επτά παίκτες σε αναμετρήσεις της διοργάνωσης.

Τα παιχνίδια αυτά, συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων που δεν έχουν ήδη γίνει (Βιλερμπάν- Παναθηναϊκός, Βιλερμπάν - Ερυθρός Αστέρας, Μπασκόνια - Ζενίτ, Βαλένθια - Ζενίτ) θα αναβάλλονται και θα ορίζονται σε νέα ημερομηνία.

Πάντως κάθε αναμέτρηση θα μπορεί να αναβληθεί μάξιμουμ τρεις φορές και εφόσον δεν μπορεί να διεξαχθεί τότε θα χάνεται στα χαρτιά από την ομάδα που είχε τα κρούσματα.

Επίσης κανένα παιχνίδι δεν θα διεξάγεται σε νέα ημερομηνία μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου σε Euroleague (13/4/2021) και Eurοcup (22/12/2020), μετά τα playoffs της Euroleague (5/5/2021) και το Top 16 του Eurocup (23/2/2021).


Στην ανακοίνωσή της η Euroleague επισημαίνει:

«Σε περίπτωση που ομάδα αδυνατεί να παραταχθεί με μίνιμουμ οκτώ παίκτες λόγω κρουσμάτων κορονοϊού ή εφόσον μια ομάδα πρέπει να μπει σε καραντίνα εξαιτίας του Covid-19:

- Το παιχνίδι μπορεί να επαναπρογραμματιστεί μέχρι τρεις φορές, εφόσον υπάρξουν διαθέσιμες ημερομηνίες.

- Αν δεν υπάρξουν διαθέσιμες ημερομηνίες ή εφόσον ξεπεραστεί ο επιτρεπόμενος αριθμός αναβολών, το κλαμπ που ευθύνεται θα χάνει το παιχνίδι.

- Κανένα παιχνίδι δεν θα επαναπρογραμματιστεί μετά από αυτές τις ημερομηνίες:
EuroCup Regular Reason (22 Δεκεμβρίου 2020)
EuroCup Top 16 (23 Φεβρουαρίου 2021)
EuroLeague Regular Season (13 Απριλίου 2021)
EuroLeague Playoffs (5 Μαϊου 2021)

Η τροποποίηση του κανονισμού θα έχει αναδρομική ισχύ. Οι αγώνες που έχουν επηρεαστεί και θα επαναπρογραμματιστούν είναι οι εξής:

EUROLEAGUE

Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός (Regular Season, 3η αγωνιστική)
Βιλερμπάν - Ερυθρός Αστέρας (Regular Season, 4η αγωνιστική)
Μπασκόνια - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Regular Season, 3η αγωνιστική)
Βαλένθια - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Regular Season, 4η αγωνιστική)

EUROCUP

Τσεντεβίτα Ολίμπια - Μπούρσασπορ (Regular Season, 2η αγωνιστική)
Βενέτσια - Μπουρζ (Regular Season, 3η αγωνιστική)
Μπουρζ - Ούνικς Καζάν (Regular Season, 5η αγωνιστική)

Οι τροποποιήσεις των ειδικών κανονισμών θα συμπεριληφθούν στους κανονισμούς της σεζόν 2020-21 και θα κοινοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Τα κλαμπ συμφώνησαν επίσης στην ενίσχυση της παρακολούθησης των Πρωτοκόλλων Υγείας και Ασφάλειας, όπως και στην εκτέλεσή τους από κάθε ομάδα, με στόχο τη βελτίωσή τους και την εφαρμογή των καλύτερων δυνατών πρακτικών μεταξύ των 42 κλαμπ των δυο διοργανώσεων.

- Οι τροποποιήσεις των κανονισμών έγιναν σε πλήρη συνεννόηση με την Ένωση Παικτών και την Ένωση Προπονητών».