Παπαδόπουλος: «Δεν ξέρουμε πότε επιστρέφουν οι παίκτες»

Ο τζένεραλ μάνατζερ της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης Μάνος Παπαδόπουλος μίλησε για την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη ρωσική ομάδα με τα πολλά κρούσματα κορονοϊού

 

Παπαδόπουλος: «Δεν ξέρουμε πότε επιστρέφουν οι παίκτες»

Ο κορονοϊός έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, η οποία αναγκάστηκε να μην παραταχθεί σε δύο ματς στη Euroleague, επειδή δεν είχε διαθέσιμους παίκτες.

Μετά την αλλαγή των κανονισμών στο υγειονομικό πρωτόκολλο ωστόσο θα γλιτώσει τους δύο μηδενισμούς στα ματς με τη Μπασκόνια και τη Βαλένθια.

Ο τζένεραλ μάνατζερ της ρωσικής ομάδας Μάνος Παπαδόπουλος μίλησε για τις αρχικές τιμωρίες της Ζενίτ και την αλλαγή που θα γίνει στο πρωτόκολλο της Euroleague, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα.

«Έχουμε μία κοινή λύση για την τωρινή κατάσταση. Φαίνεται πως μέρα με την μέρα μαθαίνουμε παραπάνω για τον κορονοϊό. Όμως, επίσης κάθε μέρα φαίνεται πως δεν ξέρουμε τίποτα για το πώς μεταβάλλεται η κατάσταση. Ακόμα και οι γιατροί δεν μπορούν να μας δώσουν ομόφωνες απαντήσεις.

Επομένως, πρέπει να είμαστε σίγουροι πως το μπάσκετ είναι ενωμένο και οι ομάδες της Euroleague πορεύονται μαζί. Όλοι θέλουν μία δίκαιη σεζόν. Εμπιστεύομαι την ηγεσία της διοργάνωσης, καθώς και τις 11 μεγάλες ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα», είπε αρχικά ο Παπαδόπουλος και συνέχισε λέγοντας:

«Είμαστε σε επαφή με τα στελέχη της Euroleague και τις διοικήσεις των ομάδων συνέχεια. Νομίζω πως όλοι χρειάζονται μια κοινή λύση. Όταν θεσπίστηκαν αυτοί οι κανόνες στο πρωτόκολλο η κατάσταση με τον ιό στην Ευρώπη και στον κόσμο ήταν διαφορετική, από αυτήν που είναι τώρα. Πραγματικά, δεν γνωρίζουμε πώς θα είναι σε λίγους μήνες».

Όσο για την κατάσταση εντός του κλαμπ και το πότε θα βγει η ομάδα από την καραντίνα, ανέφερε: «Δεν γνωρίζω την ακριβή ημερομηνία της επιστροφής όλων των παικτών. Όμως, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή κατάσταση και δεν ξέρουμε πώς αντιδράει το σώμα του καθενός στον ιό».