Πρίντεζης: «Άδικο να μηδενίζεται μια ομάδα – Το ντέρμπι έχει τελειώσει»

Ο κορυφαίος της εκτός έδρας νίκης του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού, Γιώργος Πρίντεζης αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο αλλά και το σύστημα της Euroleague, με το μηδενισμό των ομάδων που δεν κατεβαίνουν να αγωνιστούν λόγω κρουσμάτων.

Πρίντεζης: «Άδικο να μηδενίζεται μια ομάδα – Το ντέρμπι έχει τελειώσει»

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στη σημερινή media day ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με την Αρμάνι Μιλάνο.

«Η αλήθεια είναι πως όλοι ξέραμε πως θα είναι μια περίεργη χρονιά. Από τη στιγμή που αποφασίστηκε να μην υπάρχει ένα είδος φούσκας όπως στο ΝΒΑ, προβλέπω ότι ίσως ο χειμώνας να είναι ακόμη πιο δύσκολος. Πολλές ομάδες μπορεί να νοσήσουν.

Το σημαντικότερο είναι να έχουμε όλοι την υγειά μας, όλα τα άλλα περνούν σε δεύτερη μοίρα. Ίσως να είναι λίγο άδικο να μηδενίζεται μια ομάδα, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν αποφάσεις, υπάρχουν γιατροί και είναι για κάποιον λόγο εκεί. Ξέρουν κάτι παραπάνω», τόνισε στην πρώτη ερώτηση που του έγινε αναφορικά με την κατάσταση στη διοργάνωση.

Όσο για το τι θα πρέπει να προσέξει η ομάδα του απέναντι στην Αρμάνι, είπε: «Είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο. Φέτος έχει προσθέσει στο ρόστερ της παίκτες με χαρακτήρα, που γνωρίζουν από μεγάλες ομάδες, παίκτες νικητές.

Θα πρέπει να είμαστε όσο πιο συγκεντρωμένοι γίνεται, γιατί με το ταλέντο που έχουν μπορούν να κάνουν ένα ξέσπασμα και να πάρουν διαφορά. Θα πρέπει να είμαστε σκληροί στην άμυνα, να μην τους αφήσουμε να παίξουν όπως θέλουν και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ για να τρέξουμε, κάτι που δεν κάναμε απέναντι στη Ζαλγκίρις».

Τέλος σε ερώτηση για το εάν η ομάδα μετά το ντέρμπι έχει αποπροσανατολιστεί, κάτι που στο παρελθόν έχει ξανασυμβεί, είτε κέρδισε είτε έχασε ο Ολυμπιακός, απάντησε: «Θα φανεί αύριο. Το ντέρμπι έχει τελειώσει, είτε κερδίσεις είτε όχι, πρέπει να συνεχίσεις. Κανείς δεν κέρδισε κάτι παίρνοντας ένα ντέρμπι.

Η χρονιά είναι μεγάλη, πρέπει να βελτιώνεσαι συνέχεια και αυτό πρέπει να κάνουμε. Θα πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι για να ρεφάρουμε ουσιαστικά την ήττα μας από τη Ζαλγκίρις».