Αταμάν: «Ο Ομπράντοβιτς ήρθε στη Φενέρμπαχτσε εξαιτίας μου»

Ο ατακαδόρος Εργκίν Αταμάν μίλησε για τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, αλλά και για τους περίφημους τελικούς του 2014 που δεν τέλειωσαν ποτέ.

Αταμάν: «Ο Ομπράντοβιτς ήρθε στη Φενέρμπαχτσε εξαιτίας μου»

Ο Εργκίν Αταμάν είναι από τις πιο συμπαθείς φυσιογνωμίες στην μπασκετική Ευρώπη. Πάντα ατακαδόρος στις δηλώσεις του, λατρεύει το σπορ και πλέον είναι κόουτς μιας ομάδας που έχει στόχο την κατάκτηση της EuroLeague, όπως η Εφές.

Σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Τούρκος τεχνικός σχολίασε αρχικά τα εξής για τους τελικούς του 2014 στη χώρα του: «Στη σειρά Φενερμπαχτσε-Γαλατασαράι υπήρχαν πράγματα που δεν θα έπρεπε να είχαν συμβεί σε ένα παιχνίδι μπάσκετ. Δεν υπήρχε ασφάλεια. Υπήρχε μια ατμόσφαιρα όπου δεν μπορούσε να γίνει ένας αγώνας μπάσκετ. Για αυτόν τον λόγο, ο Ουνάλ Αϊσάλ αποφάσισε να μην κατεβάσει την ομάδα αυτό το παιχνίδι. Αυτός ο αγώνας δεν θα παιζόταν υπό αυτές τις συνθήκες».

Για τη σχέση του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: “Έχω ένα μερίδιο στην άφιξη του Ομπράντοβιτς, αλλά όχι στην αποχώρησή του. Οι ομάδες που προπόνησα εκείνη την εποχή έγιναν πρωταθλήτριες η μία μετά την άλλη. Δεν ξεχωρίζω ούτε αυτό με την Μπεσίκτας, ούτε αυτό με την Γαλατασαράι. Η Φενερμπαχτσέ έπειτα από πολλές αποτυχίες, αποφάσισε να φέρει τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης”.

Για την περίοδο που έφυγε από την Μπεσίκτας για να πάει στη Γαλατά: “Δεν ήθελα να φύγω από την Μπεσίκτας τότε. Η διοίκηση είπε ότι θα ήταν ένα επιπλέον οικονομικό βάρος για μένα να είμαι εκεί. Έπρεπε να υπάρχει ρόστερ της ίδιας ποιότητας, αλλά δε γινόταν γιατί ο χορηγός αποσύρθηκε. Εκείνη την εποχή, η Γαλατασαράι μου έκανε την καλύτερη προσφορά”.