Γιώργος Μπαρτζώκας: «Θέλουμε να παίξουμε με ταχύτητα, έχουμε κίνητρο»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην πρώτη media day της φετινής αγωνιστικής περιόδου για την Euroleague. Εξήγησε πως θέλει να παίζει η ομάδα και αναφέρθηκε στις επιλογές των παικτών που έγιναν.

Γιώργος Μπαρτζώκας: «Θέλουμε να παίξουμε με ταχύτητα, έχουμε κίνητρο»

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας:

«Έχουμε ευχάριστες σκέψεις. Είμαστε σε ένα περιβάλλον που θέλουμε να είμαστε, μέσα όμως σε δύσκολες συνθήκες λόγω του κορονοϊού.

Το γεγονός ότι θα παίξουμε στην έδρα μας χωρίς κόσμο δίνει αβαντάζ στο φιλοξενούμενο και ισχύει για όλους αυτό. Ταυτόχρονα έχουμε ένα ενδιαφέρον να δούμε σε ποιο επίπεδο ετοιμότητας βρισκόμαστε.

Η Ζαλγκίρις πάντως έχει παίξει τρία επίσημα παιχνίδια στη λίγκα της Λιθουανίας. Θα έπρεπε να παίξουμε περισσότερα παιχνίδια, αλλά λόγω κορονοϊού δεν το καταφέραμε».

Ποια είναι η άποψη του για τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν;

«Με βάση τα δεδομένα της αγοράς, θεωρώ ότι κάναμε μία πολύ καλή δουλειά όσον αφορά στην επιλογή των παικτών. Η βάση μας είναι ότι έχουμε μία ομάδα με κίνητρο. Δημιουργείται πρόβλημα στην ομοιογένεια λόγω των πολλών αλλαγών. Για παράδειγμα κάναμε 50 λάθη στα φιλικά της Γερμανίας. Ένας αφύσικος αριθμός και πρέπει να τα περιορίσουμε. Να κερδίσουμε αύριο κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Θεωρούμε πως κάναμε μία ομάδα με σχεδόν αλλαγμένη ολόκληρη τη φροντ λάιν. Φέτος έχουμε μαζί με τον Έλις που ήρθε στα μέσα της περσινής σεζόν τρεις καινούργιους και άλλους τόσους περιφερειακούς, τέσσερις με τον Λαρεντζάκη. Ο Χαραλαμπόπουλος θα έχει ρόλο, νέος είναι κι αυτός στην ομάδα. Θέλουμε να παίξουμε με ταχύτητα. Ταχύτητα στη σκέψη και στις αντιδράσεις μας».

Για την προσθήκη-επιστροφή του Κώστα Σλούκα, ο Έλληνας τεχνικός σχολίασε:

«Είναι ένας παίκτης που έχει ξαναπαίξει στον Ολυμπιακό, με πολλές εικόνες σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Δεν χρειαζόταν να προσαρμοστεί. Θέλω να πω όμως πως αυτοί οι έξι μήνες αποχής έχουν αφήσει αντίκτυπο στους παίκτες. Όχι μόνο στον Σλούκα αλλά σε όλους. Νομίζω πως σε 20 μέρες όλοι οι παίκτες, όλων των ομάδων θα είναι καλύτεροι».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας