Τζόρντι Μπερτομέου: «Η σεζόν πρέπει να ξεκινήσει και να τελειώσει»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε για τη δύσκολη σεζόν στην Euroleague που ξεκινά εν μέσω πανδημίας.

Τζόρντι Μπερτομέου: «Η σεζόν πρέπει να ξεκινήσει και να τελειώσει»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport.

Για την διακοπή της περσινής αγωνιστικής περιόδου είπε:

«Στην πιο όμορφη στιγμή της διοργάνωσης, ακριβώς όταν η σεζόν ήταν συναρπαστική, η καλύτερη στην ιστορία είχαμε την διακοή. Όλοι τώρα έχουμε μεγάλη επιθυμία να ξαναρχίσουμε, αλλά όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι θα είναι μια δύσκολη σεζόν να διαχειριστούμε».

Για την φετινή διοργάνωση δήλωσε: «Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί κανονισμοί στις διάφορες χώρες, τόσες πολλές διαφορετικές περιστάσεις, που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη διαχείριση της διοργάνωσης και την πραγματοποίησή της, όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Θα πρέπει να κάνουμε πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ πριν, θα υπάρξουν νέοι μηχανισμοί για να το συνηθίσουμε.

Για παράδειγμα, ο Ετόρε Μεσίνα είπε πρόσφατα, ότι ενδέχεται να έχουμε διαιτητές από την ίδια χώρα. Παιχνίδια που αναβάλλονται ή θα αλλάζει η έδρα διεξαγωγής τους και πολλές φορές θα καταλήγουν να παίζονται σε ουδέτερο γήπεδο.

Όλοι συμφωνούν σε ένα σημείο: η σεζόν πρέπει να ξεκινήσει και να τελειώσει και πρέπει όλοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ότι θα διεξαχθούν οι αγώνες».

Συνεργαστήκαμε με τους συλλόγους μας και μιλήσαμε με την UEFA για να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν ίδιοι κανόνες παντού για τους επαγγελματίες του αθλητισμού, ότι όλες οι χώρες έχουν άδειες για αθλητικούς αγώνες και ότι οι αθλητές δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν από ένα εκτός έδρας παιχνίδι».