Εμπιστοσύνη στον Μπαρτζώκα για τον νέο Ολυμπιακό

Οι φίλοι του Ολυμπιακού πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή και να εμπιστευτούν τον Γιώργο Μπαρτζώκα

Εμπιστοσύνη στον Μπαρτζώκα για τον νέο Ολυμπιακό

Χωρίς καθόλου υπομονή ο Έλληνας, θέλει από την πρώτη στιγμή να δει το τέλειο. Το διαπιστώσαμε και στον μπασκετικό Ολυμπιακό, όπου μετά την ήττα από τη Βιλερμπάν οι φίλοι της ομάδας άρχισαν να γκρινιάζουν, με τους πιο υπερβολικούς να βαφτίζουν ήδη χαμένη τη φετινή χρονιά. Αν είναι δυνατόν! Γρήγορα πάντως ο Ολυμπιακός τούς…προσγείωσε, με τη νίκη του κόντρα στην Μπάγερν, που κι αυτή βέβαια από μόνη της δεν λέει κάτι. Είπαμε, ακόμη είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα και κρίσεις.

Με μια πιο ψύχραιμη ματιά, η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός δείχνει να «πονάει» στη θέση του σέντερ. Ο Μιλουτίνοβ δεν είναι πια κάτοικος Πειραιά και οι Μάρτιν, Έλις έχουν μπροστά τους πολύ δύσκολο έργο. Δεν μπορούν να γίνουν …Μιλουτίνοβ (ο κάθε παίκτης είναι ξεχωριστός), αλλά έχουν την αποστολή να θωρακίσουν τη ρακέτα του Ολυμπιακού. Ο Μπαρτζώκας δεν είναι χαζός σε καμία περίπτωση, θέλει να δει πώς θα κυλήσει το πράγμα και αν διαπιστώσει πως όντως χρειάζεται ενίσχυση στο «5», θα το εισηγηθεί. Του έχουμε εμπιστοσύνη, ξέρει τι κάνει, αρκεί να τον αφήσουμε ήσυχο να συνεχίσει τη δουλειά.

Στη νίκη με την Μπάγερν ξεδιπλώθηκε η κλάση του Σλούκα, ο οποίος είχε 13 ασίστ, καθοδηγώντας μαεστρικά τους «ερυθρόλευκους». Ο Κώστας αρχίζει να ανεβάζει στροφές και, κακά τα ψέματα, θα είναι το σημείο αναφοράς του φετινού Ολυμπιακού. Χαμόγελα και για τον Λαρεντζάκη, ο οποίος δείχνει ότι δεν ήρθε στο λιμάνι για να πάει κάπου δανεικός.

Και επειδή Ολυμπιακός δεν είναι μόνο η πρώτη ομάδα, ας σταθούμε λίγο και στην αναπτυξιακή, εκεί όπου ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έκανε…πράματα και θάματα στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Κυπέλλου. Ο πιτσιρικάς γκαρντ των «ερυθρολεύκων» δείχνει να είναι η επόμενη μεγάλη ελπίδα της ομάδας. Αρκεί να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα και να συνεχίσει προσγειωμένος.

Κατά τα λοιπά, αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αντρέι Βατούτιν περί κινδύνου βιωσιμότητας της Ευρωλίγκας, εφόσον διακοπεί και η φετινή σεζόν. Δεν ήταν υπερβολικός, είπε αυτό που πολλοί φοβούνται και δεν θέλουν να λένε.

Στα δικά μας, πήραν νέα παράταση οι εκλογές της ΕΟΚ και στο τέλος δεν θα γίνουν ποτέ και θα παραμείνει εσαεί πρόεδρος ο Γιώργος Βασιλακόπουλος!

Στο θέμα των φιλάθλων, το μπάσκετ και γενικότερα ο χώρος του αθλητισμού δικαιούται να αισθάνεται ριγμένος. Όταν οι περισσότερες εκδηλώσεις γίνονται κανονικά (έστω και με περιορισμένη παρουσία κόσμου), τα γήπεδα συνεχίζουν να παραμένουν κλειστά, λες και οι φίλαθλοι είναι… λεπροί. Και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει μια οργανωμένη και δυναμική αντίδραση από τους ανθρώπους του χώρου. Μόνο ο Μάκης Αγγελόπουλος της ΑΕΚ ψέλλισε κάτι. Ας επιτραπεί πια η παρουσία λίγου κόσμου στα γήπεδα, να αποκτήσουν κι αυτά πάλι λίγο ζωή. Στην τελική, λες και γέμιζαν τα γήπεδα μπάσκετ, τρεις κι ο κούκος ούτως ή άλλως πήγαιναν…