Αταμάν: «Θα υπάρξει σύντομα κλειστή... EuroLeague»

Ο Εργκίν Αταμάν αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην EuroLeague, στο μέλλον της, μίλησε για τον Σέιν Λάρκιν, αλλά και για τη νέα σεζόν με την Αναντολού Εφές.

Αταμάν: «Θα υπάρξει σύντομα κλειστή... EuroLeague»

Για το τι είπε ο Αντρέι Βατούτιν για την Ευρωλίγκα: «Συμφωνώ. Η Ευρωλίγκα πήρε μία ατυχή απόφαση και όσοι πήραν από την διοργάνωση αυτή την απόφαση δεν είναι πολύ χαρούμενοι με αυτήν. Οπότε είναι ένα γεγονός πως θα πρέπει να παίξουμε την νέα σεζόν. Αν η Ευρωλίγκα αποτύχει να ολοκληρώσει την χρονιά δεν θα έχει καμία αξιοπιστία. Η διοργάνωση έχει ένα τεράστιο κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο και αν η σεζόν δεν τελειώσει χάνει την αξιοπιστία της. Οπότε θα πρέπει οπωσδήποτε να προσπαθήσει να ολοκληρωθεί η σεζόν».

Για τον Σέιν Λάρκιν: «Ο Λάρκιν έχει τούρκικο διαβατήριο από πέρυσι. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για εκείνον από τον κόσμο, από τον Πρόεδρο αλλά και από τον Υπουργό. Δεν μπορεί να πάρει μέρος στα Προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων που διεκόπησαν λόγω της πανδημίας. Ο Λάρκιν δεν μπορεί να αγωνιστεί ως Τούρκος γιατί δεν αγωνίζεται στην Εθνική Ομάδα. Επειδή δεν είναι ξεκάθαρο για το πότε θα υπάρξει παιχνίδι Εθνικών Ομάδων μέσα στην σεζόν δεν γίνεται να αγωνιστεί ως Τούρκος».

Για την νέα σεζόν: «Σαν οι πρωτοπόροι της περυσινής σεζόν ξεκινάμε την χρονιά αποφασιστικά. Υπάρχουν και άλλες πολύ καλές ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ με σημαντικούς παίκτες, η Μιλάνο που έκανε σπουδαίες μεταγραφές, η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η Μακάμπι είμαστε στο ίδιο επίπεδο.

Στην περυσινή Ευρωλίγκα είχαμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το ίδιο μπάσκετ και να πετύχουμε. Το γεγονός πως η Ευρωλίγκα θα διεξαχθεί σε αρκετά σημεία χωρίς κόσμο είναι ντεζαβαντάζ. Δεν μπορώ να πω ότι είχαμε μία καλή περίοδο προετοιμασίας, οπότε μπορεί να μην ξεκινήσουμε με τον ίδιο τρόπο την χρόνια όπως πέρυσι».

Για το σύστημα της Ευρωλίγκα: «Θεωρώ ότι θα υπάρξει μία «κλειστή» Ευρωλίγκα σύντομα. Αυτό νομίζω ότι θα είναι μία σπουδαία συνεισφορά και για την διοργάνωση αλλά και για τις ομάδες».