Ο Παναθηναϊκός και τα άλλα ερωτηματικά για την Euroleague 2018-19

Δύο θέσεις ψάχνουν κατόχους για τη EuroLeague της σεζόν 2018/19. Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση μέχρι τώρα...

Ο Παναθηναϊκός και τα άλλα ερωτηματικά για την Euroleague 2018-19

Μέχρι τώρα είναι γνωστές οι 14 από τις 16 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Euroleague της σεζόν 2018/19. Εγγυημένα συμβόλαια έχουν οι: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Αναντολού Εφές, Φενέρμπαχτσε, Αρμάνι Μιλάνο, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Ρεάλ Μαδρίτης, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ζάλγκιρις Κάουνας.

Οι θέσεις που προς το παρόν είναι κενές πρόκειται να καλυφθούν από την VTB League και την Bundesliga. Αν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας νικήσει τη Ζενίτ στον ημιτελικό του Final Four της VTB League, τότε ο νικητής του ζευγαριού Χίμκι - Ούνικς Καζάν θα πάρει και το εισιτήριο για την Euroleague της ερχόμενης περιόδου.

Αν, όμως, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ηττηθεί τότε στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση θα συμμετάσχει είτε η Ζενίτ, είτε η Χίμκι, είτε η Ούνικς Καζάν.

Στο γερμανικό πρωτάθλημα η Μπάμπεργκ απέτυχε να φτάσει στους Τελικούς. Όποια, λοιπόν, από τις Μπάγερν Μονάχου και Άλμπα Βερολίνου πάρει τον τίτλο, θα συμμετάσχει στην Euroleague 2018/19.

Βεβαίως, άγνωστο τι θα γίνει με τον Παναθηναϊκό, μετά την πρόθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να αποχωρήσει η ομάδα, εξαιτίας της κόντρας του με τον Μπερτομέου.

Αναλυτικά οι ομάδες από κάθε χώρα:

ΕΛΛΑΔΑ: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

ΤΟΥΡΚΙΑ: Αναντολού Εφές - Φενέρμπαχτσε - Νταρουσάφακα (κάτοχος του EuroCup)

ΙΤΑΛΙΑ: Αρμάνι Μιλάνο

VTB LEAGUE: ΤΣΣΚΑ Μόσχας και μία εκ των Ζενίτ - Χίμκι - Ούνικς

ΙΣΠΑΝΙΑ: Μπαρτσελόνα - Μπασκόνια - Ρεάλ Μαδρίτης - Γκραν Κανάρια

ΙΣΡΑΗΛ: Μακάμπι Τελ Αβίβ

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Ζάλγκιρις Κάουνας

ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΛΙΓΚΑ: Μπουντούτσνοστ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Άλμπα Βερολίνου ή Μπάγερν Μονάχου

Από την περίοδο 2019/20 δύο ακόμη ομάδες θα ενταχθούν στην Ευρωλίγκα με πιθανότερες την Μπάγερν Μονάχου και την Βιλερμπάν.