«Πόρτα» της Euroleague στον Παναθηναϊκό για φιλικό με Σέλτικς ή Καβαλίερς

Οι «πράσινοι» υπέβαλλαν αίτημα στην Euroleague προκειμένου να δώσουν φιλικό αγώνα με τους Μπόστον Σέλτικς ή τους Κλίβελαντ Καβαλίερς όμως η Euroleague δεν το υπέγραψε και ως εκ τούτου ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορέσει να φιλοξενήσει κάποια από τις ομάδες του ΝΒΑ.

«Πόρτα» της Euroleague στον Παναθηναϊκό για φιλικό με Σέλτικς ή Καβαλίερς

Φέτος οι «πράσινοι» θα γιορτάσουν τα 100 χρόνια από την ίδρυση του τμήματος basket και τα σχέδιά του ήταν πολύ φιλόδοξα. Οι άνθρωποι της ΚΑΕ ονειρεύονταν να φιλοξενήσουν μια εκ των δύο ομάδων που αγωνίστηκαν στους τελικούς της Ανατολής, δηλαδή τους Μπόστον Σέλτικς ή τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Το φιλικό σχεδιαζόταν να διεξαχθεί στις αρχές του Οκτωβρίου, όμως η διοργανώτρια Αρχή του κορυφαίου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ, δεν έδωσε το τελικό «οκ». Το συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο Παναθηναϊκός με την Euroleague δίνει αυτό το δικαίωμα στους διοργανωτές οι οποίοι έχουν τον τελευταίο λόγο σε τέτοια θέματα.

Ωστόσο η Euroleague έριξε… άκυρο στον Παναθηναϊκό και το φιλικό είναι από δύσκολο έως και απίθανο να διεξαχθεί τελικά. Από τον Παναθηναϊκό δεν είχε διαρρεύσει το παραμικρό για το θέμα αφού η διοίκηση ήθελε να κάνει έκπληξη στους φιλάθλους.

Από την ενημέρωση που υπάρχει το εμπόδιο που ανάγκασε την Euroleague να αρνηθεί να δώσει τη συγκατάθεσή της, δεν αφορά την κόντρα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Τζόρντι Μπερτομέου. Η διοργανώτρια Αρχή ανεπίσημα ενημέρωσε ότι υπήρξε πρόβλημα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού…

Να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός επέλεξε τους Σέλτικς επειδή έχουν κοινά χρώματα και έμβλημα, ενώ τους Καβαλίερς τους είχε ως δεύτερη επιλογή ελέω Λεμπρόν Τζέιμς.