Σλούκας και Παπανικολάου ξανά μαζί στον Πειραιά μετά το 2013

Μόνο για 6 μήνες μέσα στη δεκαετία δεν υπήρξε Σλούκας ή Παπανικολάου στον Ολυμπιακό. Οι δύο συμπαίκτες και φίλοι, ξανασμίγουν στον Πειραιά για πρώτη φορά μετά το 2013. 

Σλούκας και Παπανικολάου ξανά μαζί στον Πειραιά μετά το 2013

Ο Κώστας Σλούκας ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2008 και ο Κώστας Παπανικολάου το 2009. Ο πρώτος από τον Μαντουλίδη και ο δεύτερος με μεταγραφή (950.000 ευρώ) από τον Άρη. Κολλητοί φίλοι από τις μικρές εθνικές ομάδες, έχοντας κατακτήσει τίτλους και επιτυχίες με τα γαλανόλευκα. Η ζωή τα έφερε έτσι ώστε να έχουν και ενεργό ρόλο και στις λαμπρές στιγμές των Πειραιωτών. Αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης τόσο το 2012 όσο και το 2013, έχοντας μαζί τους και τον επίσης συνομήλικό τους Βαγγέλη Μάντζαρη.

Η ζωή τα έφερε έτσι και ο Έλληνας φόργουορντ αποχώρησε από το μεγάλο λιμάνι το καλοκαίρι του 2013, παίρνοντας μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα. Η κοινή τους συνύπαρξη «έσπασε». Ο Κώστας Σλούκας, όμως, συνέχισε έως και το 2015 στο μεγάλο λιμάνι, κατακτώντας με τον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, φτάνοντας έως και τον τελικό του φάιναλ φορ της Μαδρίτης.

Στη συνέχεια μετακόμισε και εκείνος για το εξωτερικό και συγκεκριμένα για τη Φενέρμπαχτσε και ουσιαστικά οι «ερυθρόλευκοι» βίωσαν μέσα στη δεκαετία μόλις ένα εξάμηνο (το 2015) δίχως Παπανικολάου - Σλούκα στο ρόστερ τους. Γιατί τον Ιανουάριο του 2016 ο «Παπ» επέστρεψε στον Πειραιά, αφήνοντας το ΝΒΑ, κατακτώντας στη συνέχεια το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Κώστας Σλούκας και Κώστας Παπανικολάου συναντήθηκαν και στον τελικό του φάιναλ φορ το 2017, με τον πρώτο να χαμογελά με... πικρία, καθώς κατέκτησε τον τίτλο κόντρα στην πρώην ομάδα του, στην Κωνσταντινούπολη.

Από τότε, βέβαια, συνεχίζει κανονικά με τους «ερυθρόλευκους» και επτά χρόνια μετά θα έχει και πάλι στα αποδυτήρια του ΣΕΦ για συμπαίκτη τον καλό φίλο του Κώστα Σλούκα, ο οποίος επέστρεψε στον Ολυμπιακό ύστερα από πέντε χρόνια. Και φυσικά δίπλα τους οι δύο μεγάλοι συνοδοιπόροι τους: Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης. Η παρέα ξανάσμιξε.