Ολυμπιακός: Η ειδική διαχείριση σε Σπανούλη και Πρίντεζη

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει στο μυαλό του να διαχειριστεί με διαφορετικό τρόπο φέτος τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη, για να παραμείνουν φρέσκοι και δυνατοί μέχρι το τέλος της σεζόν

Ολυμπιακός: Η ειδική διαχείριση σε Σπανούλη και Πρίντεζη

Οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης είναι τα σύγχρονα ιερά τοτέμ όχι μόνο για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, αλλά και γενικότερα για το «ερυθρόλευκο» κλαμπ. Δύο από τους σημαντικότερους αθλητές στην ιστορία του συλλόγου. Πρόσφατα, μάλιστα, δέχθηκαν μία ιδιαίτερα τιμητική διάκριση, καθώς βραβεύθηκαν ως μέλη της κορυφαίας ομάδας της δεκαετίας στην Ευρωλίγκα! Δύο μπασκετμπολίστες πανευρωπαϊκής εμβέλειας, έχοντας θαυμαστές σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο.

Ακόμη θυμόμαστε τι είχε συμβεί στο ταξίδι στη Βαρκελώνη το 2015, για τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάνει το «μπρέικ» στο δεύτερο ματς και μετά το τέλος του αγώνα δεκάδες φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα (που είχαν να θαυμάζουν τους Μέσι και Νεϊμάρ στο πόδοσφαιρο και τον Ναβάρο στο μπάσκετ), περίμεναν με υπομονή στην ουρά για μία φωτογραφία, για ένα αυτόγραφο από τους «Διόσκουρους» των Πειραιωτών. Ένα δείγμα της δημοφιλίας, της αναγνώρισης, αλλά και του σεβασμού που υπάρχει στο εξωτερικό για τους αρχηγούς του Θρύλου!

Το πλάνο για τον Σπανούλη

Τον χρόνο, όμως, δεν τον νίκησε κανείς και φέτος ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει στο μυαλό του να τους αξιοποιήσει με έναν διαφορετικό τρόπο, με μία ειδική διαχείριση, ώστε αμφότεροι να παραμείνουν φρέσκοι και σε καλή κατάσταση έως και το τέλος της σεζόν. Είναι αδιανόητο να ξεκινήσει η σεζόν και ο Βασίλης Σπανούλης στα 38 του να παίζει για 30 λεπτά. Δεν υπάρχει και λόγος. Σε τι κατάσταση βρίσκεται αυτή τη στιγμή; Έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και έχει βιώσει πολλές ώρες στο γυμναστήριο τους τελευταίους μήνες, δουλεύοντας τόσο το πόδι του όσο και το κορμί του. Βρίσκεται σε εξαιρετική φυσική και σωματική κατάσταση, λες και είναι 30 ετών. Όμως, από τη νέα σεζόν θα τον δούμε σε έναν διαφορετικό ρόλο. Θα έρχεται κυρίως από τον πάγκο, ως ο παίκτης πίσω από τον Άαρον Χάρισον στο «2», ενώ φυσικά μπορεί και να βοηθήσει και στον «άσο». Όλοι, βέβαια, θα κριθούν στο παρκέ.

Γιατί αν ο αρχηγός των Πειραιωτών... φυσάει στην προετοιμασία και τα πηγαίνει καλύτερα από τους συμπαίκτες του, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν πρόκειται να του κόψει τη φόρα. Όμως, είναι δεδομένο πως θα υπάρξει ειδική διαχείριση προς το πρόσωπό του, με συγκεκριμένο χρόνο συμμετοχής στο ξεκίνημα της σεζόν, ώστε να μη... σκάσει από νωρίς παίζοντας στα «κόκκινα».

Γιατί έτσι θα του βγουν και τραυματισμοί, κάτι το οποίο και του συνέβη πέρσι. Θυμάστε τι έγινε; Τραυματίστηκε στις 4 Φεβρουαρίου στο Κάουνας. Τι είχε προηγηθεί; Έπαιξε για 30,3 λεπτά κόντρα στην Μπασκόνια, όπου ήταν εκπληκτικός (16 πόντοι, 4/5 τρίποντα, 4 ασίστ), έτρωγε... σίδερα στην Αγία Πετρούπολη απέναντι στη Ζενίτ για 32,2 λεπτά (31 πόντοι, 5/7 τρίποντα, 7 ασίστ), ενώ πριν είχε παίξει για 32 λεπτά και κόντρα στην Άλμπα στο ΣΕΦ (14 πόντοι, 9 ασίστ). Ζορίστηκε ο οργανισμός του, είναι και άνθρωπος-χαρακτήρας που δεν πατάει φρένο και κάποια στιγμή το σώμα του κλάταρε! Είπαμε λοιπόν: ζητούμενο φέτος να παραμείνει φρέσκος, γερός και δυνατός, μέχρι το τέλος της σεζόν.

Το σκεπτικό για τον Πρίντεζη

Ο Γιώργος Πρίντεζης ναι μεν είναι 2,5 χρόνια μικρότερος από τον Βασίλη Σπανούλη, παραμένει και εκείνος σε καλή φυσική-σωματική κατάσταση, όντας από τους αθλητές που προσέχει με λεπτομέρεια το κορμί του και τη διατροφή του, αλλά δεν γίνεται και στα 35 του να συνεχίζει να παίζει για 30 λεπτά σε κάθε ματς... Εδώ και μία δεκαετία σχεδόν αποτελεί σταθερά το βασικό «4άρι» του Ολυμπιακού, τα έχει πάει περίφημα, αλλά είπαμε, τον χρόνο δεν το νίκησε κανείς. Δεν είναι και εύκολη θέση εκείνη του πάουερ φόργουορντ. Έχει δεχτεί μπόλικο... ξύλο μέσα στη ρακέτα. Αγκωνιές, σπρωξιές, ακόμη και... χτυπήματα κάτω από τη μέση, καθώς αγωνίζεται σε ένα πόστο που είναι ιδιαίτερα άμεση η επαφή με τον αντίπαλο.

Βέβαια, και τον ίδιο αν ρωτήσετε, δεν έχει «κάψα» να παίζει οπωσδήποτε για 30 και 35 λεπτά. Ξέρει και ο ίδιος πως μπορεί να αποδώσει καλύτερα για 20 με 25 λεπτά. Για να συμβεί αυτό, όμως, θα πρέπει τόσο ο Σάσα Βεζένκοφ όσο και ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ να αποδείξουν πως μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις και να κάνουν φέτος το βήμα μπροστά.

Έχουμε δει στο παρελθόν αρκετές φορές τον Γιώργο Πρίντεζη να πετάει... φωτιές από το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι τον Απρίλιο και μετά να του βγαίνει η κόπωση, μην τελειώνοντας τις σεζόν όπως επιθυμεί. Όταν όλη τη χρονιά βγάζει τα... κάστανα από τη φωτιά, δίχως ουσιαστική βοήθεια από πίσω, λογικό είναι προς το τέλος να ξεμείνει από δυνάμεις. Φέτος, όμως, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει και εκείνος να διαχειριστεί σωστά την ποιότητα του έμπειρου Έλληνα φόργουορντ, για να παραμείνει και εκείνος στο 100% μέχρι το τέλος της σεζόν. Θα δώσει, λοιπόν, αρκετές ευκαιρίες στον Σάσα Βεζένκοφ, πιθανότατα θα μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής μεταξύ τους και ο Βούλγαρος φόργουορντ θα κληθεί να αποδείξει πως μπορεί να εξελιχθεί στο βασικό «4άρι» της ομάδας του Ολυμπιακού.