Σλούκα εσύ σούπερ σταρ!

Η προσθήκη του Έλληνα γκαρντ δίνει άλλον… αέρα και μεγαλύτερη σιγουριά στον νέο Ολυμπιακό!

Σλούκα εσύ σούπερ σταρ!

Η αυλαία στο… σίριαλ της επιστροφής του Κώστα Σλούκα στον Ολυμπιακό λοιπόν έπεσε και είχε αίσιο τέλος για τους «ερυθρόλευκους», αλλά… και γλυκό φινάλε στην αναμονή των φίλων των Πειραιωτών μέχρι την επίσημη ανακοίνωση από την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Αδιαμφισβήτητα, η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα από τη Φενέρμπαχτσε στον Πειραιά, ή καλύτερα, αν θέλετε, η μεγάλη επιστροφή του 30χρονου πλέι μέικερ–σούτινγκ γκαρντ στο μεγάλο λιμάνι, είναι αυτή που πρωταγωνιστεί τις τελευταίες μέρες στην επικαιρότητα στα μπασκετικά δρώμενα της Ευρώπης.

Και δικαιολογημένα θα έλεγε κάποιος, καθώς πρόκειται σίγουρα για μία τεράστια μεταγραφή. Μία μεταγραφή η οποία… τάραξε τα νερά στη Γηραιά Ήπειρο, με τους «ερυθρόλευκους» να στέλνουν ηχηρό μήνυμα για τις προθέσεις τους ενόψει της νέας σεζόν. Μία μεταγραφή που, όπως φαίνεται, ήταν γραφτό να γίνει, αφού τα αισθήματα και από τις δύο πλευρές είναι αμοιβαία. Μία μεταγραφή η οποία φυσικά και ανεβάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα και αυξάνει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των φιλάθλων της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Γιατί, κακά τα ψέματα, για άλλη ομάδα θα μιλούσαμε αν ο Σλούκας δεν είχε έρθει στον Ολυμπιακό και για άλλη μιλάμε τώρα που ο ίδιος ντύθηκε και πάλι στα ερυθρόλευκα της ομάδας της καρδιάς του. Γιατί έτσι είναι ο Κώστας Σλούκας. Είναι ένας παίκτης ο οποίος σημαίνει πολλά για κάθε ομάδα που τον έχει στο ρόστερ της. Αποτελεί παίκτη-βαρόμετρο και η ποιότητά του έχει κομβικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας στην οποία βρίσκεται. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως έχει κατακτήσει τρεις Ευρωλίγκες: δύο με τους Πειραιώτες και μία με τους Τούρκους.

Ο Ολυμπιακός ενέταξε στο δυναμικό του έναν από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες στην Ευρώπη όχι μόνο στη θέση του, αλλά γενικότερα. Έναν μπασκετμπολίστα που μπορεί να κάνει τη διαφορά και χωρίς καμία αμφιβολία να «καθαρίσει» μόνος του ένα παιχνίδι τη στιγμή που θα τον χρειαστεί η ομάδα. Αυτό, άλλωστε, το είχε αποδείξει και κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του στον Πειραιά, όταν το «παρεάκι» που… σμίγει και πάλι τώρα, των Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπανικολάου και Σλούκα, έκανε… παπάδες και όλη η Ευρώπη παραμιλούσε με τα κατορθώματά της!

Ο ίδιος σίγουρα δεν είναι ο παίκτης που απόλαυσαν οι φίλοι της πειραϊκής ομάδας κατά την πρώτη θητεία του παίκτη στον Ολυμπιακό. Είναι πολύ καλύτερος! Ο «Σλούκι» επιστρέφει πιο ώριμος από ποτέ, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, καθώς όλα αυτά τα χρόνια είχε τον ρόλο του ηγέτη στην τουρκική ομάδα. Ο 30χρονος βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του και είναι έτοιμος να συνεχίσει αυτό που άφησε στη μέση το 2015, όταν και αποχωρούσε για τη Φενέρ.

Να επαναφέρει δηλαδή και πάλι τον Ολυμπιακό στις επιτυχίες και την «ελίτ» της Ευρώπης. Αυτό άλλωστε τόνισε ουσιαστικά και ο ίδιος ο παίκτης στην πρώτη ανάρτησή του ως μέλους και πάλι του Ολυμπιακού. Πως επέστρεψε στο «σπίτι» του, ώστε να ζήσει ονειρικές στιγμές και να κάνει μαζί με τους συμπαίκτες του το απίθανο να μοιάζει πιθανό, όπως τότε στην Κωνσταντινούπολη και το Λονδίνο, όπου ο Ολυμπιακός «τρέλανε» όλο το μπασκετικό κοινό φτάνοντας στην κορυφή της Ευρώπης. Τα καλύτερα είναι μπροστά…