Xίμκι: «Ο Μοζγκόφ δεν πληρώθηκε φέτος»

Ο Τιμοφέι Μοζγκόφ από τη στιγμή που δεν αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι δεν πήρε καθόλου χρήματα από την Xίμκι.

Xίμκι: «Ο Μοζγκόφ δεν πληρώθηκε φέτος»

Ο Τιμοφέι Μοζγκόφ επέστρεψε στην Ευρώπη από το ΝΒΑ με όνειρα και ένα παχυλό συμβόλαιο στην Χίμκι, ωστόσο ο Ρώσος γίγαντας δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε κανένα παιχνίδι. Βέβαια, δεν αξίωσε και δεν πληρώθηκε… ευρώ από το συμβόλαιό του, όπως αποκάλυψε ο τζένεραλ μάνατζερ της Xίμκι Πάβελ Αστάκχοφ.

«Έχει μία δύσκολη προϊστορία με το γόνατό του. Τον περασμένο Μάρτιο είχε σχεδόν αποθεραπευτεί και ήταν έτοιμος να παίξει, αλλά οι διοργανώσεις ολοκληρώθηκαν πρόωρα. Μετά ο Τιμοφέι αποφάσισε να πάει στον γιατρό και εκείνος διέγνωσε πρόβλημα στο γόνατο ξανά. Με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεών του, αποφασίσαμε να καθαρίσουμε το γόνατο».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η αποθεραπεία του θα έπαιρνε 3-4 μήνες. Είναι πιθανό να έχει αναρρώσει μέχρι τον Δεκέμβριο. Είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί του. Θα δούμε πως θα πάει η κατάσταση του Μοζγκόφ και πως θα ξεκινήσει τις προπονήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά «Sport-Express» και κατέληξε:

«Το συμβόλαιο ήταν συγκεκριμένο και θα ενεργοποιούνταν μόνο στην περίπτωση που ο Τιμοφέι αγωνιζόταν σε επίσημα ματς. Αυτό δεν έγινε. Προετοιμάστηκε, προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε».