Μπασκόνια: Επίσημο του Κάρινγκτον - Ελεύθερος ο Χένρι

Την απόκτηση του Καντίν Κάρινγκτον ανακοίνωσε η Μπασκόνια, η οποία άφησε ελεύθερο το Πιέρια Χένρι που αρνήθηκε την πρόταση για ανανέωση με μειωμένες αποδοχές. 

Μπασκόνια: Επίσημο του Κάρινγκτον - Ελεύθερος ο Χένρι

Επίσημη μορφή πήρε η μεταγραφή του Καντίν Κάρινγκτον στην Μπασκόνια. Ο παίκτης είχε έρθει σε συμφωνία με τους πρωταθλητές Ισπανίας οι οποίοι ανακοίνωσαν και με την... βούλα την απόκτησή του για τα επόμενα δύο χρόνια.

Την φετινή σεζόν, ο 25χρονος ήταν στη Γερμανία και τη Λούντβιγκσμπουργκ, όπου είχε κατά μέσο όρο 17,2 πόντους, 3,9 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ.

Από κει και έπειτα, ελεύθερος κυκλοφορεί στο μεταγραφικό παζάρι ο Πιέρια Χένρι. Ο Αμερικανός γκαρντ δέχθηκε πρόσφατα πρόταση ανανέωσης από την Μπασκόνια αλλά με μειωμένες αποδοχές, ωστόσο ο ίδιος σύμφωνα με το «Sportando» αρνήθηκε την παραπάνω πρόταση και ως εκ τούτου αποχωρεί από την ομάδα.

Συγκεκριμένα, οι Βάσκοι πρότειναν στον 27χρονο αναπροσαρμογή στο συμβόλαιό του, προσφέροντάς του νέο διετές. Ωστόσο, ο Χένρι το αρνήθηκε και έτσι οι πρωταθλητές Ισπανίας έκαναν το opt out. Ο ίδιος την τελευταία σεζόν με την Μπασκόνια στην EuroLeague είχε 7.9 πόντους, 3.6 ριμπάουντ και 3.4 ασίστ κατά μέσο όρο, παίζοντας 24:39 ανά αγώνα.