Πρόεδρος Φενέρμπαχτσε: «Το μπάτζετ μειώθηκε στα 10 με 12 εκατομμύρια δολάρια»

Ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, Αλί Κοτς, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τη μείωση που έγινε στο μπάτζετ της ομάδας. Έφτασε κοντά στα 12.000.000 δολάρια.

Πρόεδρος Φενέρμπαχτσε: «Το μπάτζετ μειώθηκε στα 10 με 12 εκατομμύρια δολάρια»

Η Φενέρμπαχτσε βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Αποχώρησε ο προπονητής Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ενώ έχουν φύγει από την ομάδα και οι Λουίτζι Ντατόμε, Νίκολα Κάλινιτς, Ντέρικ Ουίλιαμς, Τζόφρι Λοβέρν. Σύντομα θα φύγει και ο Κώστας Σλούκας.

Ο Αλί Κοτς προχώρησε σε δηλώσεις για την κατάσταση στην ομάδα. Ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε ανέφερε πως το μπάτζετ της ομάδας θα πέσει από τα 30.000.000 δολάρια στα 18 με 20. Δηλαδή, θα υπάρξει μείωση σχεδόν 12.000.000 δολαρίων.

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Από τα 30 εκατ. δολάρια το μπάτζετ έπεσε στα 18-20. Έπρεπε να γίνει. Πρέπει να δούμε γιατί φτάσαμε εδώ. Το χρέος του μπασκετικού τμήματος είναι το μισό του ποδοσφαιρικού. Οι δρόμοι μας με τον Ζοτς χώρισαν. Μας έδωσε συμβουλές και τον ευχαριστούμε. Το να αντικαταστήσεις τον Ομπράντοβιτς δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα. Οι Σεμί Οζσόι (αντιπρόεδρος) και Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι (GM) έκαναν φοβερή δουλειά μέσα σε 15 ημέρες.

Φέραμε ένα εξαιρετικό όνομα, το οποίο και έγινε αποδεκτό με ενθουσιασμό από τον κόσμο που γνωρίζει μπάσκετ. Ήταν έκπληξη για πολλούς. Δεν το περίμεναν, αλλά κάναμε καλή δουλειά. Υπάρχουν ακόμα μερικά βήματα που πρέπει να γίνουν για το ρόστερ. Αν κοιτάξουμε τος αριθμούς, τα πάμε πολύ καλά, ειδικά όσον αφορά την σχέση κόστους-απόδοσης. Θα δούμε τα αποτελέσματα στο γήπεδο».