Ολυμπιακός: Αυτός είναι ο Τζένκινς!

Το αγωνιστικό προφίλ του Τσαρλς Τζένκινς, ο οποίος ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Ολυμπιακός: Αυτός είναι ο Τζένκινς!

Όσον αφορά το αγωνιστικό προφίλ του Τσαρλς Τζένκινς, πρόκειται για έναν γκαρντ ο οποίος φημίζεται για την αμυντική του προσήλωση, αλλά και για την πίεση που βάζει πάνω στην μπάλα. Είναι σκληρός παίκτης και μπορεί να κάνει... δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων.

Διαθέτει εμπειρία και ικανότητα στο να αναλαμβάνει τις ειδικές αποστολές για την εξολόθρευση του εκάστοτε «δημόσιου κινδύνου» εντός παρκέ. Παράλληλα, πρόκειται για έναν γκαρντ που διαθέτει αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια, συνηθίζοντας να δοκιμάζει το χέρι του περιμένοντας την μπάλα στις γωνίες.

Στην περασμένη σεζόν (2018-2019) με τη Χίμκι ήταν «καυτός» πίσω από τα 6,75 μέτρα, καθώς μέτρησε ποσοστό 42%. Φέτος, όμως, με τον Ερυθρό Αστέρα ήταν τουλάχιστον απογοητευτικός. Μέτρησε μόλις 7%, καθώς τα... έσπασε από την περιφέρεια.

Είναι πάντως από τα μειονεκτήματά του το γεγονός πως παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Είναι παίκτης ψυχολογίας. Αν βρει ρυθμό, αν του μπουν τα πρώτα σουτ, αν νιώσει πως πατά καλά στο παρκέ, μπορεί να διαλύσει την κάθε αντίπαλη άμυνα. Αν όμως το ματς δεν κυλήσει όπως θα ήθελε, συνήθως... χάνεται.

Πρόκειται, πάντως, για έναν ικανότατο παίκτη στο «ένας εναντίον ενός». Καλός χειριστής της μπάλας, έχει ντρίμπλα και με τα δύο χέρια και αρέσκεται να ψάχνει τον διάδρομο για διεισδύσεις μέσα στη ρακέτα. Δεν είναι μόνο στατικός σουτέρ, καθώς έχει στο ρεπερτόριό του να σουτάρει και έπειτα από ντρίμπλα. Έχει όμως και ορισμένες αδυναμίες...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο σημερινό (7/7) ΦΩΣ με ένα κλικ!