Μπαρτσελόνα: Η παρουσίαση του Γιασικεβίτσιους και η «ντρίμπλα» για Καλάθη

Η Μπαρτσελόνα παρουσίασε τον νέο τεχνικό της Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος μίλησε για τα πλάνα του και τον σχεδιασμό της ομάδας. 

Μπαρτσελόνα: Η παρουσίαση του Γιασικεβίτσιους και η «ντρίμπλα» για Καλάθη

Στην παρουσίαση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, του νέου προπονητή της ομάδας, προέβη με κάθε επισημότητα η Μπαρτσελόνα. Η εκδήλωση μάλιστα καλύφθηκε live και από το κανάλι της ομάδας στο youtube, με 35 χιλιάδες θεατές να παρακολουθούν τη διαδικασία.

Ο Λιθουανός προπονητής μίλησε για τη νέα σελίδα στην καριέρα του, αλλά και τον σχεδιασμό της ομάδας που θέλει.

«Πέρασα στη Ζαλγκίρις επτά πανέμορφα και αξέχαστα χρόνια. Τώρα όμως είναι ώρα για νέα πράγματα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ξανά στην Μπαρτσελόνα και είμαι μέρος ενός μεγάλου συλλόγου. Θα παίξουμε μπάσκετ που θα έχει νοοτροπία νικητή. Ευχαριστώ για ακόμα μια φορά. Έχω μεγάλη χαρά και θέληση να δουλέψω εδώ», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Θα παίξουμε καλό μπάσκετ, με νοοτροπία νικητή. Όπως λένε όλοι οι προπονητές, όλα ξεκινούν από την άμυνα. Θα έχουμε μια ομάδα υψηλού επιπέδου, θα δουλεύουμε καθημερινά και είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. Πρέπει να δουλεύουμε κάθε μέρα στο μάξιμουμ. Έχω την ευκαιρία να προπονήσω μια μεγάλη ομάδα, με εξαιρετικούς παίκτες και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό.

Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε μακριά. Θα είμαστε εδώ για τρία χρόνια, πρέπει να σκεφτόμαστε την Μπαρτσελόνα. Είναι μια τεράστια πρόκληση για μένα. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μακριά αλλά την επόμενη προπόνηση, την επόμενη αναμέτρηση, να δουλεύουμε πολύ και μετά θα έρθουν οι επιτυχίες και οι τίτλοι, μακάρι. Το πιο σημαντικό είναι η καθημερινή δουλειά και σιγά σιγά θα μεγαλουργήσουμε».

Για τις πρώτες σκέψεις για τον σχεδιασμό της ομάδας, είπε: «Την τελευταία εβδομάδα έκανα λίγα τηλέφωνα, αντάλλαξα κάποια μηνύματα για να δούμε σε τι φάση είμαστε. Είμαστε στην πρώτη φάση. Θα δούμε σιγά σιγά τι θα κάνουμε. Η ομάδα είναι πολύ καλή».

Για τους στόχους ανέφερε: «Δεν μπορεί να πει κανείς στην Μπαρτσελόνα ότι ένας τίτλος είναι καλύτερος από τον άλλο. Είναι ξεκάθαρο πως οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες στη Euroleague. Περιμένω μερικούς δύσκολους μήνες, αλλά η πρόκληση μπροστά μας είναι επίσης πολύ καλή».

Για Τόμιτς, Γκασόλ και Καλάθη

Ο Γιασικεβίτσιους απάντησε αρχικά σε ερώτηση για την αποχώρηση του Άντε Τόμιτς και το ενδεχόμενο η Μπαρτσελόνα να ενισχυθεί με τον Πάου Γκασόλ, λέγοντας:

«Είμαστε σε μια φάση που ειλικρινά δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Συζητάμε διάφορα. Θα δούμε τι θα γίνει με τους παίκτες, αν υπάρχει κάτι επίσημο ή αν κάτι αξίζει τον κόπο. Ακούγονται πολλά ονόματα. Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω. Όλοι ξέρουν πως έχω μεγάλη αγάπη για τον Πάου και πως είναι φίλος μου».

Στη συνέχεια ήρθε ανάλογη ερώτηση, αλλά για την αποχώρηση του Κέβιν Πάνγκος και την πιθανή άφιξη του Νικ Καλάθη:

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τίποτα, όπως είπαμε, ο σύλλογος θα πει αν υπάρχει κάτι επίσημο. Δεν μπορώ να πω περισσότερα. Με τον Κέβιν συνεργάστηκα για δύο χρόνια στο Κάουνας και τον αγαπώ. Είμαστε σε μια φάση που αξιολογούμε τα πάντα και θα συζητήσουμε με το επιτελείο και τη διοίκηση τα υπόλοιπα».

Ερωτηθείς τι άλλαξε αυτό το καλοκαίρι και είπε «ναι» στην Μπαρτσελόνα, δήλωσε: «Αρχικά χρειαζόταν να κάνω κάτι μεγάλο, να καταλάβω κάποια πράγματα, χρειαζόταν να έχω εμπειρία. Ήμουν ένας νέος προπονητής την πρώτη φορά. Πιστεύω πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για αυτό το βήμα».

Τέλος, ανέφερε: «Η Μπάρτσα πρέπει να χαρακτηρίζεται από τους παίκτες της. Θα πρέπει να νιώθουν άνετα στο σύστημά μας. Πρέπει να σκεφτόμαστε πρώτα εμάς και κόντρα σε ποιους παίζουμε. Είμαστε σε μια φάση που πρέπει να γίνει πολλή δουλειά. Θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη ιδέα όταν αρχίσουμε τα παιχνίδια. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στη φιλοσοφία μου. Πάντα είμαι πολύ ξεκάθαρος απέναντι στους παίκτες μου και αυτά που ζητάω. Θέλω πάντα να δίνουν το μάξιμουμ, όπως και για την ομάδα. Τα πράγματα στη Ζαλγκίρις άλλωστε ήταν πολύ απαιτητικά».