Εθνική: Η FIBA γνωστοποίησε τις νέες ημερομηνίες των Προολυμπιακών Τουρνουά

Η «μάχη» της Εθνικής Ελλάδας για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο 2021 θα ξεκινήσει στις 29 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 4 Ιουλίου. 

Εθνική: Η FIBA γνωστοποίησε τις νέες ημερομηνίες των Προολυμπιακών Τουρνουά

Όπως είναι λογικό, η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το 2020, έφερε και την αντίστοιχη των Προολυμπιακών Τουρουνούα μπάσκετ.

Η FIBA γνωστοποίησε τις νέες ημερομηνίες αλλά και πως τα τελευταία εισιτήρια για τη μεγάλη γιορτή θα κριθούν τις 29 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2021 στις πόλεις που είχαν πάρει εξαρχής το χρίσμα για τη διοργάνωση των τεσσάρων ομίλων. Ουσιαστικά, τα τέσσερα τουρνουά πήγαν ένα χρόνο και μία εβδομάδα αργότερα σε ό,τι έχει να κάνει με τη διεξαγωγή τους.

H διεθνής Ομοσπονδία εξασφάλισε παράταση για τη διεξαγωγή του Προολυμπιακού τουρνουά. Έτσι, προκειμένου να ενισχύσει την ομαλή διεξαγωγή των εγχώριων πρωταθλημάτων αλλά και το διάστημα ανάπαυσης των παικτών, η FIBA ζήτησε από τη ΔΟΕ να ολοκληρωθούν τα Προολυμπιακά τουρνουά της στις 4 Ιουλίου και το αίτημά της έγινε δεκτό.

Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι σε σχέση με φέτος, οι παίκτες θα έχουν επιπλέον μία εβδομάδα ξεκούρασης. Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει κληρωθεί στον όμιλο της Βικτόρια, μαζί με τον Καναδά (διοργανωτής), την Τουρκία, την Τσεχία, την Κίνα και την Ουρουγουάη.

Αναλυτικά οι τέσσερις όμιλοι:
ΣΕΡΒΙΑ (ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ)

Group A
Δομινικανή Δημοκρατία
Νέα Ζηλανδία
Σερβία

Group B
Πουέρτο Ρίκο
Ιταλία
Σενεγάλη

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (ΚΑΟΥΝΑΣ)

Grooup A
Λιθουανία
Κορέα
Βενεζουέλα

Group B
Πολωνία
Σλοβενία
Αγκόλα

ΚΡΟΑΤΙΑ (ΣΠΛΙΤ)

Group A
Γερμανία
Ρωσία
Μεξικό

Group B
Τυνησία
Κροατία
Βραζιλία

ΚΑΝΑΔΑΣ (ΒΙΚΤΟΡΙΑ)

Group A
Ελλάδα
Κίνα
Καναδάς

Group B
Ουρουγουάη
Τσεχία
Τουρκία