Σκουρτόπουλος: «Πάντα σημαντικό το πρώτο παιχνίδι»

Με περίσσια αισιοδοξία για την πρόκριση εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, Θανάσης Σκουρτόπουλος, στις δηλώσεις που έκανε στην media day ενόψει της αναμέτρησης με την Βουλγαρία στην Πάτρα την ερχόμενη Παρασκευή (21/2, 19:00).

Σκουρτόπουλος: «Πάντα σημαντικό το πρώτο παιχνίδι»

Αισιόδοξος πως η Εθνική θα μπει με το... δεξί στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021 απέναντι στη Βουλγαρία την Παρασκευή (21/1, 19:00) δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, στη media day, στην Πάτρα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αγωνίζεται στο «Δημήτρης Τόφαλος» της Πάτρας με τη Βουλγαρία και εν συνεχεία αναχωρεί για τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη ενόψει του δεύτερου αγώνα της, τη Δευτέρα (24/2, 21:00) στο πρώτο «παράθυρο» της προκριματικής φάσης του Eurobasket 2021.

«Για μας είναι σημαντικό να ερχόμαστε στην Πάτρα. Είναι μια φιλόξενη πόλη, η συνθήκες δουλειάς είναι εξαιρετικές και ο κόσμος εδώ αγαπά το μπάσκετ και την Εθνική ομάδα. Αρχίζουμε τις υποχρεώσεις μας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα σημαντικό. Πρέπει να συνοδευτεί με θετικό αποτέλεσμα και πιστεύουμε πως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε αρχικά ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Μιλώντας για τον αντίπαλο, ανέφερε: «Η Βουλγαρία είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό, αλλά σε αυτή τη διαδικασία με τα παράθυρα υπάρχουν ορισμένα πράγματα εκτός λογικής. Βλέπουμε ομάδες που δεν έχουν επιτυχίες να παρουσιάζουν ένα συγκροτημένο σύνολο. Η Βουλγαρία μπορεί να άλλαξε προπονητή, αλλά έχει έναν βασικό κορμό 8-9 παικτών που παίζουν μαζί περίπου πέντε χρόνια. Είναι αρκετά ικανοί και με την προσθήκη του Ντι Μποστ είναι αρκετά επικίνδυνοι. Είναι ένα παιχνίδι που θέλει προσοχή, είναι πρεμιέρα και εμείς είμαστε μια ομάδα τριών ημερών. Πρέπει τα παιδιά να βάλουν διάθεση και χαρακτήρα, στοιχεία που τα έχουμε και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

Όσο για το που υπερτερεί και τι πρέπει να προσέξει η ελληνική ομάδα, απάντησε: «Έχουμε ένα πλεονέκτημα στο ποστ, έχουμε πολύ καλύτερη γραμμή στους ψηλούς και στην περιφέρεια, απέναντι σε μια ομάδα που βασίζεται πολύ στο τρίποντο. Η Βουλγαρία θέλει να έχει ανοιχτό γήπεδο και έχει επιθετικό προσανατολισμό. Στην άμυνα βγάζει ενέργεια στο ξεκίνημα, αλλά αυτό δεν έχει διάρκεια. Έχει παίκτες με ικανότητα και εμείς θα πρέπει να προσαρμοστούμε για να κόψουμε την δημιουργία τους, από τον Ντι Μποστ κυρίως».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής κατέληξε: «Η πρόκριση είναι ο πρώτος στόχος και θέλουμε να την εξασφαλίσουμε το συντομότερο δυνατό. Επειδή προκρίνονται οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες, αν έχουμε δύο νικηφόρα αποτελέσματα ή αν κάνουμε το 3/3, η πρόκριση έχει ουσιαστικά εξασφαλιστεί. Από εκεί και πέρα το σκεπτικό της ομοσπονδίας και όλων μας είναι να αρχίσει μια σταδιακά ανανέωση. Ήδη έγινε η αρχή με τον Γιάννη Μπουρούση που ανακοίνωσε ότι αποχωρεί, υπάρχουν και άλλα παιδιά που είναι περίπου στην ίδια ηλικία και έχουν μεγάλη φθορά. Θα πρέπει στα επόμενα δύο χρόνια, με στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2021, να προετοιμαστεί μια διάδοχη κατάσταση από παιδιά που είναι έτοιμα να πάρουν τα ηνία και να οδηγήσουν την ομάδα πάλι σε κάποιες επιτυχίες».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας