Η... κάψα του Πιτίνο και του Γιαννακόπουλου για την επιστροφή του Σπανούλη στην Εθνική

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει σταματήσει να αγωνίζεται με το εθνόσημο εδώ και κάποια χρόνια όμως ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού και ο προπονητής των «πρασίνων» και της Ελλάδας έθεσαν θέμα επιστροφής του. Γιατί όμως;

Η... κάψα του Πιτίνο και του Γιαννακόπουλου για την επιστροφή του Σπανούλη στην Εθνική

Είνια τουλάχιστον ύποπτες οι αναφορές τόσο του Πιτίνο, όσο και του Γιαννακόπουλου στο πρόσωπο του Βασίλη Σπανούλη και στο ενδεχόμενο αυτός να επιστρέψει στην εθνική Ελλάδος.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ο οποίος βαδίζει τα 38 του χρόνια έχει σταματήσει από το 2015 να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη «γαλανόλευκη» και δεν έχει σκοπό να ανακαλέσει την απόφασή του, κάτι που το γνωρίζουν όλοι όσοι έχων γνώση των προθέσεών του.

Ο Ρικ Πιτίνο ο οποίος ακόμα δεν έχει ντεμπουτάρει στον πάγκο της Ελλάδας ονειρεύεται να έχει στο προολυμπιακό τουρνουά τον Σπανούλη. Αν είναι όντως αυτή η αλήθεια, τότε ο Αμερικάνος κόουτς δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει στην ομάδα που θα κληθεί να οδηγήσει στους Ολυμπιακού Αγώνες.

Η αναφορά του όμως λίγες ώρες μετά από το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στο πρόσωπο του αρχηγού του Ολυμπιακού είναι περίεργη γιατί έρχεται λίγες μέρες μόνο μετά αφού είχε καταλαγιάσει η «μπόρα» που είχε ξεσπάσει στην Ελλάδα μετά την επιστολή των τριών διεθνών του Ολυμπιακού ότι αν δεν βρεθεί λύση στο θέμα του προπονητή και την πρόσληψη Πιτίνο και στον Παναθηναϊκό οι ίδιοι δεν πρόκειται να αγωνιστούν για την εθνική μας.

Ούτε ο Σπανούλης φυσικά θα το κάνει. Μιλάμε για τον αρχηγό του Ολυμπιακού ο οποίος πρεσβεύει πάρα πολλά για το σύλλογο του Πειραιά. Είναι ο αναμορφωτής της ομάδας, ο άνθρωπος που πήρε τους συμπαίκτες του από το χέρι και τους οδήγησε σε δύο κατακτήσεις της Euroleague και σε δύο ακόμα συμμετοχές της στους τελικούς της διοργάνωσης.

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν είχε ούτε έχει σκοπό να επιστρέψει στην Ελλάδα. Οι δύο άνδρες των «πρασίνων» φαίνεται ότι παίζουν παιχνίδι τακτικής θέλοντας να φέρουν αναστάτωση στην ομάδα του Πειραιά η οποία δείχνει να είναι ανεβασμένη τον τελευταίο καιρό και να βρίσκει για τα καλά τον δρόμο της.

Μια τέτοια δήλωση, με την άρνηση του Βασίλη η οποία θα έρθει όταν θα του ζητηθεί και επίσημα να παίξει με τα «γαλανόλευκα», θα δώσει πάτημα σε όσους υποστηρίζουν ακόμα το σύστημα που κινεί τα νήματα του μπάσκετ στη χώρα μας να κατακρίνουν τον αρχηγό, όπως άλλωστε έκαναν και με τους τρεις διεθνείς του Ολυμπιακού.

Σε μια περίοδο μάλιστα που η ΚΑΕ Παναθηναϊκός μπορεί να τα πηγαίνει περίφημα μέσα στο παρκέ, όμως έξω από αυτό τα πράγματα δε δείχνουν και τόσο ρόδινα μετά την κόντρα που ξέσπασε στη διοίκηση και τους οργανωμένους, αλλά και την καταγγελία του Σάσα Τζόρτζεβιτς στη FIBA για χρωστούμενα (αλήθεια πως και δεν πήρε τόσο μεγάλη έκταση το θέμα όπως είχε πάρει πέρυσι κάτι αντίστοιχο της ΚΑΕ Ολυμπιακός που είχε οφειλές σε παίκτες;), το να στρέψουν το ενδιαφέρον των ελλήνων που αγαπούν το μπάσκετ στον Σπανούλη (που δεν θα υπολογίζει την Ελλάδα), είναι πραγματικό βάλσαμο στις πληγές που έχουν ανοίξει.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού λοιπόν δεν πρόκειται ποτέ να γυρίσει στην εθνική. Αυτοί που προωθούν αυτή την είδηση έχουν άλλους σκοπούς, όμως πλέον έχουμε μάθει όλοι πως λειτουργεί ο μηχανισμός της προπαγάνδας...