Εθνική μπάσκετ γυναικών: Παρέμεινε στην 13η θέση της FIBA

Παρά την αλλαγή στο σύστημα κατάταξης, η Εθνική μπάσκετ γυναικών παρέμεινε στην 13η θέση της FIBA.

Εθνική μπάσκετ γυναικών: Παρέμεινε στην 13η θέση της FIBA

Στην 13η θέση της FIBA παρέμεινε η Εθνική μπάσκετ γυναικών, παρά την αλλαγή στο σύστημα κατάταξης.

Στην πρώτη θέση παρέμειναν οι ΗΠΑ, ενώ πίσω από την Ελλάδα βρίσκονται η Ιταλία(14η θέση) και η Βραζιλία(15η θέση).

Πάνω από την Εθνική γυναικών βρίσκονται οι Ρωσία(12η) και Λευκορωσία(11η).

Ευκαιρίες της Εθνικής να ανεβεί στην κατάταξη της FIBA αποτελούν τα δυο πρώτα ματς των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2021 με Σλοβενία εκτός έδρας(14/11) και με Ισλανδία εντός(17/11).

Η διεθνής παίκτρια του Ολυμπιακού Άννα Νίκη Σταμολάμπρου δήλωσε για αυτά τα ματς:

«Είναι μια νέα πρόκληση για την Εθνική Γυναικών τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021. Θεωρώ ότι η Εθνική Ομάδα πρέπει να επανέλθει στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ όπου και ανήκει και είμαι σίγουρη ότι θα κάνουμε τα πάντα για αυτό τον στόχο.

Ούτως ή άλλως είναι πολύ μεγάλη ευθύνη να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο, ποσώ δε μάλλον τώρα που έχει γίνει μεγάλη ανανέωση στην Ομάδα. Αποχώρησαν αθλήτριες με πολύ μεγάλη ιστορία και προσφορά και η κληρονομιά που μας αφήνουν είναι τεράστια. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμες να ανταποκριθούμε σε αυτή την μεγάλη ευθύνη και να βγούμε μπροστά. Υπάρχει ταλέντο, θέληση και αγάπη για την Εθνική Ομάδα και αυτό με κάνει να πιστεύω σε μελλοντικές επιτυχίες".

Αρχικά θα αντιμετωπίσουμε την Σλοβενία, μια ομάδα με καλές και έμπειρες παίκτριες που αγωνίζονται πολλά χρόνια μαζί σε υψηλό επίπεδο. Άλλωστε το γεγονός ότι η FIBA τους κατατάσσει στην δεύτερη θέση των power rankings της Ευρώπης, τα λέει όλα. Όσον αφορά στην Ισλανδία είναι μια ομάδα που δεν είναι γνώριμη σε εμάς και αυτό μπορεί να κρύβει κινδύνους. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με την ίδια σοβαρότητα και τα δύο παιχνίδια. Πιστεύω ότι στο ματς με την Ισλανδία, ο κόσμος της Χαλκίδας θα γεμίσει το γήπεδο και θα είναι δίπλα μας όπως άλλωστε έχει αποδείξει στο παρελθόν».