Βασιλακόπουλος για Πιτίνο, Αυγενάκη, Ολυμπιακό, διαιτησία και προολυμπιακό τουρνουά

Σε αρκετές αποκαλύψεις προέβη ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος με δηλώσεις του.

Βασιλακόπουλος για Πιτίνο, Αυγενάκη, Ολυμπιακό, διαιτησία και προολυμπιακό τουρνουά

Δηλώσεις έκανε στον ΣΠΟΡ FM ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος και προέβη σε αποκαλύψεις για τις επαφές με τον Ρικ Πιτίνο για τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος ενώ εξέφρασε την γνώμη του για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Αυγενάκης για ΕΟΚ: «Όλα είναι αποτέλεσμα ενός ξεπερασμένου μάνατζμεντ»

Για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο Λευτέρης Αυγενάκης και φέρνει εξελίξεις και στην ΕΟΚ: «Κατ’ αρχάς δεν είναι νομοσχέδιο. Είναι ένα άρθρο μέσα στο νομοσχέδιο. Και εκείνος ακολουθεί την πεπατημένη και μπαίνει σε θέματα που δεν ξέρει. Καλό θα ήταν να μάθει και μετά να προχωράει σε τέτοιες κινήσεις. Προϋπόθεση της γνώμης είναι η γνώση και αν δεν έχεις γνώση κάνεις αρλούμπες.

Από πού και ως πού αντλεί το συγκεκριμένο δικαίωμα ο κ. Αυγενάκης; Στη ΔΟΕ δεν εκλέγεσαι κάθε τέσσερα χρόνια. Έχουμε μπερδέψει την γραβάτα, με το παντελόνι.

Θέλει να εξοντώσει ή να αποβάλει ορισμένους ανθρώπους που δεν είναι αρεστοί σε εκείνον ή δεν τον προσκυνούν. Ήδη έχετε αποφανθεί όλοι, αφού σε κάθε κείμενο που αφορά το συγκεκριμένο σχέδιο βάζετε τη φωτογραφία

Ποιος είναι ο Αυγενάκης που θα κάνει κρίση για εμένα; Είπα και πριν, για να έχεις γνώμη πρέπει να έχεις και γνώση. Πήγαμε στο Παγκόσμιο, άλλες χώρες ούτε καν πλησίασαν τη διοργάνωση. Τι σχέση έχει με το πρωτάθλημα; Η ΕΟΚ φωνάζει για αυτό το πρωτάθλημα. Δέκα ξένοι παίκτες στο γήπεδο και είναι σε συνάρτηση το πρωτάθλημα με την εθνική ομάδα. Όταν δεν δίνεις τη δυνατότητα να αναδείξεις τους Έλληνες παίκτες, δεν μπορείς να κάνεις κουβέντα για την Εθνική. Δεν είναι δική μου απόφαση».

ΕΟΚ: «Γραφικός ο Αυγενάκης»

Για τον Ολυμπιακό και τη διαιτησία: «Γιατί να αλλάξει; Αν κάθε φορά μία ομάδα έχει πρόβλημα, θα πρέπει να αλλάζουμε τους διαιτητές; Όταν κέρδιζε τα πρωταθλήματα, ήταν καλά τότε; Η διαιτησία είναι το πρόβλημα. Αλίμονο αν εμείς προστρέχαμε σε κάθε τέτοια επιθυμία. Στερούν τη δυνατότητα να υπάρχει ένας ιστορικός σύλλογος από την πρώτη κατηγορία, με όλες τις επιπτώσεις στο άθλημα. Είμαι υπέρ της παρουσίας του Ολυμπιακού στην Α1. Δεν φταίει η ΕΟΚ για αυτά».

Για την ΑΕΚ και τον Μάκη Αγγελόπουλο: «Ο κ. Αγγελόπουλος τα είπε αυτά για να ευχαριστήσει τον κ. Αυγενάκη… Ουδέποτε υπήρξε κόντρα και δεν είχε δημιουργήσει πρόβλημα στις συναντήσεις μας. Μπορεί μετά τη συνάντησή του με τον κ. Αυγενάκη να είπε ό,τι είπε».

Για το μπάσκετ σήμερα και την πορεία του: «Βλέπουμε παιχνίδια και παίζουν πολλοί ξένοι, κάτι που στερεί τη δυνατότητα να αναδείξουμε τους Έλληνες παίκτες. Εδώ κοντεύουμε να χάσουμε το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ευρώπη, τον Χαραλαμπόπουλο, επειδή έχουν εύκολο να χρησιμοποιήσουν τους ξένους παίκτες με χαμηλά συμβόλαια και όχι τους Έλληνες. Κατ’ επανάληψη έχουμε κουβεντιάσει με τον ΕΣΑΚΕ και η απάντηση είναι οι αποφάσεις που έχουν παρθεί. Το μόνο που κοιτούν είναι να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των 14 μελών της Basket League».

Για το αν είχε επικοινωνία με τους Αγγελόπουλους: «Όχι. Προσπάθησα να μιλήσω, αλλά δεν δέχονται καμία επαφή. Να πάω στο γραφείο τους και να τους παρακαλέσω; Το πρόβλημα του ελληνικού μπάσκετ είναι αυτό; Αλήθεια; Αυτό είναι το πρόβλημα; Με συγχωρείτε, άλλο είναι το μπάσκετ στην Ελλάδα και άλλο το ελληνικό μπάσκετ. Το ελληνικό μπάσκετ εκφράζεται από την Εθνική και τα υπόλοιπα τμήματά της. Το μπάσκετ στην Ελλάδα εκπροσωπείται από τον ΕΣΑΚΕ. Να καλέσετε εκείνους να σας απαντήσουν σε αυτά που ρωτάτε για τον Ολυμπιακό. Δεν μου επέτρεψαν να συμβάλω. Οι κ.κ. Αγγελόπουλοι δεν μου το επέτρεψαν. Ακόμα και τώρα είμαι ανοικτός σε κάθε συζήτηση».

Για εκείνους που λένε πως έφτασε η στιγμή να αποχωρήσει για να μπουν νέοι άνθρωποι με φρέσκες ιδέες στην ΕΟΚ: «Α, ωραία… Έχετε ακούσει καμία φρέσκια ιδέα; Τις κρύβουν… Και εγώ απαντώ. Υπάρχει μία δημοκρατική διαδικασία και όποιος θέλει να μπει στα κοινά, ξεκινάει από ένα σωματείο και στη συνέχεια ανεβαίνει στα αξιώματα. Δεν έρχεται από πάνω και μας λέει ότι έρχεται για πρόεδρος. Ας ξεκινήσει την πορεία του από χαμηλά και να έρθει».

Για τις κινήσεις του αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο: «Τι να κάνω; Να πάρω τα όπλα; Το μόνο που μπορώ να εκφράσω είναι τον αποτροπιασμό μου και τη λύπη μου, επειδή άνθρωποι που δεν είχα συναντήσει ποτέ έρχονται να εξοντώσουν ανθρώπους που ασχολούνται τόσα χρόνια με ένα άθλημα. Κάπου διάβασα πως το Ολυμπιακό Κίνημα είναι στα 70 χρόνια, προφανώς ο Καπράλος τον ενημέρωσε, έχει μπερδέψει τη γραβάτα με το παντελόνι. Περιορισμοί και εκ του συντάγματος απαγορεύονται. Δεν υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Το κρίνει η ίδια η αθλητική κοινωνία πότε είσαι ικανός να φύγεις από τη θέση σου. Δεν επιβάλλεται με έναν νόμο ή μία απόφαση του οποιουδήποτε κ. Αυγενάκη. Εσείς τον ξέρατε τον συγκεκριμένο κύριο; Πού έχει εμφανιστεί σε αθλητικά δρώμενα;».

Για το προολυμπιακό τουρνούα: «Είχαμε κάνει μία συζήτηση και στείλαμε έγγραφο και τον ενημερώσαμε πως αν θέλει να πάρουμε τη διοργάνωση, θα χρειαζόταν η καταβολή κάποιων χρημάτων. Δεν μας απάντησε καν. Κάναμε το αίτημα και δεν λάβαμε απάντηση. Είχαμε κάνει πολλές ενέργειες, είχαμε κάνει ισολογισμό και ζητούσαμε συγκεκριμένα πράγματα».

Για τον Ρικ Πιτίνο και την επικείμενη ανάληψη της Εθνικής μπάσκετ: «Από ό,τι έχω την εντύπωση ο άνθρωπος έρχεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Δεν έχει βάλει σε προτεραιότητα τις απολαβές του. Δεν έχω συμφωνήσει με κανέναν, αλλά είμαι σίγουρος πως θα συμφωνήσουμε. Πολύ σύντομα θα συναντηθούμε. Δεν πιστεύω ότι θα χαλάσει η συγκεκριμένη υπόθεση. Προσβλέπουμε στη βοήθεια του εξωτερικού, αφού πλέον δεν χρησιμοποιούμε στα πρωταθλήματά μας τους ξένους παίκτες. Λέμε έρχεται από το NBA και πότε είχε παίξει; Το 1932… Πρέπει να προστατεύσουμε την ελληνική παραγωγική διαδικασία. Πρόκειται για μία υπόθεση που εξαρτάται από τους ατζέντηδες. Προχθές βγήκε μία τεράστια έρευνα, η Marca και ο Guardian αναφέρθηκαν στο ρόλο των μανατζαρέων στο ποδόσφαιρο».

Για τις εκλογές του 2020 στην ΕΟΚ: «Τι θα γίνει; Θα βγει η ίδια διοίκηση. Θέτει σε κίνδυνο την παρουσία της Εθνικής στο Προολυμπιακό. Δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά από την διεθνή αθλητική κοινότητα. Η παρέμβαση αυτή δεν επιτρέπεται. Όταν τρέχανε στη FIFA και τι έγινε τελικά; Μας έστειλαν επιτηρητές και πλακωθήκαμε. Δεν είχατε αντιδράσει σε αυτά. Είναι μία επιπόλαια και χωρίς δημοκρατική βάση κίνηση. Τώρα ο νόμος θα προβλέπει και την προσκόμιση πιστοποιητικών γέννησης για την παρουσία ενός προέδρου στη θέση του».