Ο Ρούμπιο εγκαινίασε ογκολογική μονάδα στην Βαρκελώνη

Το άλλο του πρόσωπο έδειξε ο MVP του Μουντομπάσκετ Ρίκι Ρούμπιο

Ο Ρούμπιο εγκαινίασε ογκολογική μονάδα στην Βαρκελώνη

Ήταν μαγική η προηγούμενη εβδομάδα για τον Ρίκι Ρούμπιο. Η Ισπανία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ που διεξήχθη στην Κίνα και ο ίδιος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίχτης του τουρνουά.

Ωστόσο, η κίνηση που έκανε αξίζει πολλά περισσότερα και δείχνει τον χαρακτήρα και το ήθος του γκάρντ των Φοίνιξ Σάνς, αφού εγκαινίασε μια ογκολογική μονάδα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Βαρκελώνης, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ιδρύματος που έχει.

Η συγκεκριμένη κίνηση έχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό για τον Ρούμπιο, καθώς πριν από τρία χρόνια έχασε την μητέρα του από καρκίνο και το γεγονός αυτό τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση, σύμφωνα με δηλώσεις του μετά το Μουντομπάσκετ.

Στο πλευρό του και ο συμπαίκτης του στην Εθνική Ισπανίας Βίκτορ Κλαβέρ, ο οποίος είχε χάσει τον πατέρα του από την επάρατη νόσο.

Σχετικά με την κίνηση αυτή ανέφερε:

«Νομίζω ότι η μητέρα μου θα ήταν πιο περήφανη για εμένα επειδή ανοίξαμε αυτή τη μονάδα αντί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι οικογένειες θα μπορούν να περνάνε χρόνο σε αυτό τον χώρο και να ξεχνιούνται για λίγο.»