Σάσα Ομπράντοβιτς για αντί-Τζόρτζεβιτς στην Εθνική Σερβίας

Πρώτο φαβορί για τον πάγκο των «όρλοβι» ο προπονητής της Μονακό.

Σάσα Ομπράντοβιτς για αντί-Τζόρτζεβιτς στην Εθνική Σερβίας

Με το Μουντομπάσκετ να ολοκληρώνεται χθες και με την Σερβία να τερματίζει στη πέμπτη θέση,ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, πρόεδρος της Σέρβικης ομοσπονδίας μπάσκετ, έχει αρχίσει να ψάχνει τον επόμενο προπονητή της ομάδας, μετά την ανακοίνωση του Σάσα Τζόρτζεβιτς ότι αποχωρεί μετά από έξι χρόνια.

Διακαής πόθος του Ντανίλοβιτς για τον Σέρβικο πάγκο αποτελεί ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ, όμως αυτό μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς είναι ο assistant coach των Σακραμέντο Κίνγκς και αυτό δεν του επιτρέπει να ταξιδεύει κατά την διάρκεια της σεζόν για υποχρεώσεις της Εθνικής.

Πιο εύκολη περίπτωση αποτελεί αυτή του Σάσα Ομπράντοβιτς. Ο προπονητής της Μονακό δεν έχει τους ίδιους όρους με τον Κοκόσκοφ στο συμβόλαιο του. Αν ο ιδιοκτήτης της Γαλλικής ομάδας,Σεργκέι Ντιαντέσκο, δεν αρνηθεί, τότε ο Ομπράντοβιτς θα πάρει την σκυτάλη από τον Τζόρτζεβιτς.

Σε δηλώσεις του στο Informer ο έμπειρος τεχνικός ανέφερε: «Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι αυτό (η πρόσληψη στον σερβικό πάγκο) θα ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας μου. Θα είναι μεγάλη τιμή να ηγηθώ της εθνικής ομάδας της χώρας μου, είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα. Τέτοιες προτάσεις δεν μπορείς να τις αρνηθείς. Μέχρι πρότινος πάντως, ουδείς με έχει προσεγγίσει, είτε μου έχει κάνει συζήτηση για το θέμα».
Οι επόμενες επίσημες υποχρεώσεις των «όρλοβι» είναι οι αγώνες με Φινλανδία και Γεωργία στις 20 και 23 Φεβρουαρίου 2020 για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021.