Τζόρτζεβιτς: «Δεν ήθελα να δείξω ασέβεια στις ΗΠΑ»

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς αναφέρθηκε στη μεγάλη νίκη των Σέρβων επί των Αμερικανών, ενώ θέλησε να ξεκαθαρίσει και ορισμένα πράγματα για τις δηλώσεις που έκανε για τις ΗΠΑ. 

Τζόρτζεβιτς: «Δεν ήθελα να δείξω ασέβεια στις ΗΠΑ»

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, στην οποία οι Σέρβοι νίκησαν τους Αμερικανούς, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός των "πλάβι", Σάσα Τζόρτζεβιτς, σχολίασε: «Αντιδράσαμε καλά. Κοιμηθήκαμε στα κρεβάτια μας και σκεφτήκαμε καλά. Όλα αυτά τα ταξίδια στη διοργάνωση δεν μας βοήθησαν. Πιστεύω πως οι παίκτες μου βγήκαν με πρόθεση να είναι ανταγωνιστικοί. Ήθελαν να δείξουμε πως είμαστε καλή ομάδα. Ήθελα να τους δώσω κίνητρο, να τους δείξω πως είμαστε μαζί, ακόμα και όταν δεν πάμε καλά.

Όταν είμαστε ενωμένοι φτάνουμε μακριά. Αυτό διδάσκω κάθε μέρα. Έτσι παίξαμε σε αυτό το ματς. Αρχίσαμε καλά το παιχνίδι, σουτάραμε καλά. Δεν ήταν έτοιμοι οι παίκτες των ΗΠΑ. Βέβαια, έχουν μεγάλη ομάδα και αντέδρασαν. Όμως, είχαμε αυτοπεποίθηση. Βρήκαμε μεγάλα σουτ και παιχνίδι στη ρακέτα. Στην άμυνα κάναμε εξαιρετική δουλειά. Είναι μια καλή νίκη για εμάς. Βλέπουμε για τι είμαστε ικανοί. Πρέπει να τιμήσουμε τη διοργάνωση μέχρι τέλους και θα το κάνουμε».

Για τα σχόλιά του πριν από το τουρνουά για το παιχνίδι με τις ΗΠΑ («Αν βρούμε τους Αμερικανούς, τότε... ο Θεός μαζί τους»): «Ήμουν καλεσμένος στην δημόσια τηλεόραση. Αν βγάλετε εκτός την "ειρωνεία" από τα... όπλα μου ως προπονητή, τότε δεν έχω πολλά να μου μένουν. Δεν ήθελα να δείξω ασέβεια. Κάτι λέγαμε και το είπα για να δείξω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου.

Δουλεύω πολύ γι' αυτό. Ήταν ένα μήνυμα πως ήμασταν έτοιμοι. Ίσως να μην ήμασταν. Πιστεύω πως προσέβαλα κανέναν. Ίσως το αποδείξαμε αυτό που είχα πει απόψε. Ο κόουτς Ποπ απάντησε εξαιρετικά. Υπάρχει απογοήτευση που αυτό το ματς ήταν σε αυτή τη φάση. Έγιναν πολλά, πολλά άσχημα. Είχαμε απουσίες και απώλειες. Δεν είναι πάντα εύκολο για τους παίκτες. Πρέπει να τους πιέσεις, αλλά και να τους δείξεις εμπιστοσύνη».

Για την εξέλιξη του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς: «Μεγαλώνει με απίστευτη ταχύτητα. Είναι μερικά χρόνια στο ΝΒΑ και γίνεται καλύτερος. Αγαπάει το μπάσκετ, προπονείται σκληρά. Πραγματικά, σκέφτεται συνέχεια για το μπάσκετ. Έκανε εξαιρετικό τουρνουά. Συνήθως σε τέτοια τουρνουά όποιος έχει τον πρώτο σκόρερ δεν παίρνει και μετάλλιο. Πρέπει να έχεις περισσότερα "όπλα". Στον Μπόγκνταν μπορώ να δώσω μόνο συγχαρητήρια. Είναι ο ηγέτης. Δίνει το καλό παράδειγμα».