Γκομπέρ: «Ξέρω πως ο Μίτσελ πονάει τώρα - Η μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας μας»

Ο Ρούντι Γκομπέρ αναφέρθηκε στον συμπαίκτη του στους Τζαζ, Ντόνοβαν Μίτσελ και εξέφρασε την περηφάνια του, για τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του γαλλικού μπάσκετ. 

Γκομπέρ: «Ξέρω πως ο Μίτσελ πονάει τώρα - Η μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας μας»

Οι Γάλλoι έγραψαν ιστορία στο Eurobasket του 2013, καθώς κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση. Τώρα, όμως, έριξαν νοκ-άουτ τις ΗΠΑ και αυτή ενδεχομένως να είναι η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της χώρας στο σπορ, σύμφωνα με τον Ρούντι Γκομπέρ.

Ο εκ των κορυφαίων σέντερ στο ΝΒΑ, αλλά και παίκτης των Γιούτα Τζαζ, μίλησε μετά το τέλος της αναμέτρησης, σχολιάζοντας τα εξής: "Σπουδαία νίκη, απέναντι σε μια ταλαντούχα ομάδα. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο ματς, δεν μας δόθηκε τίποτα και τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για το ματς με την Αργεντινή.

Είδα κάποια σχόλια του Μάιλς Τέρνερ για το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού. Τι έκανα; Βοήθησα την ομάδα μου να κερδίσει. Ήξερα ότι θα παίξουν small ball, αλλά κάναμε καλή δουλειά ομαδικά, είχαμε καλή επικοινωνία και έτσι ήρθε αυτή η νίκη».

Για το γεγονός πως νίκησε τον συμπαίκτη του στους Τζαζ, Ντόνοβαν Μίτσελ, δήλωσε: «Μου αρέσει το trash talking, ξέρω όμως ότι ο Ντόνοβαν Μίτσελ αυτή τη στιγμή πονάει. Είναι όμως καλή εμπειρία για εκείνον.

Λατρεύω να παίζω με τους κανόνες της FIBA, περισσότερο από τους κανόνες του ΝΒΑ. Μου παίρνει μερικές μέρες για να τους συνηθίσω, αλλά όπως λέει και ο κόουτς, όλα είναι θέμα πείρας. Τα παιδιά της Team USA παίζουν όλη τους τη ζωή με τους κανόνες της FIBA.

Για το μέγεθος της επιτυχίας των Γάλλων στο τουρνουά, είπε: «Δεν θέλουμε να παίξουμε στον ημιτελικό, θέλουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Ονειρευόμουν μια νίκη επί των Αμερικανών από μικρό παιδί, απόψε το σκεφτόμουν και το είπα στους συμπαίκτες μου. Ελπίζεις ότι θα έρθει μια τέτοια στιγμή για την κληρονομιά που θέλεις να αφήσεις, ίσως είναι η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας μου και του γαλλικού μπάσκετ».