Σκουρτόπουλος: «Ρωτήστε τον ίδιο τον Γιάννη, αν τον χρησιμοποιήσαμε σωστά»

Κατά την επιστροφή στην Ελλάδα, ο προπονητής της Εθνικής, Θανάσης Σκουρτόπουλος, μίλησε τόσο για την αξιοποίηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο όσο και για το συμβόλαιο που τον δεσμεύει η ΕΟΚ.

Σκουρτόπουλος: «Ρωτήστε τον ίδιο τον Γιάννη, αν τον χρησιμοποιήσαμε σωστά»

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, κατά την επιστροφή της Εθνικής ομάδας από την Κίνα, προέβη σε δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ, ενώ βρισκόταν στο «Ελ.Βενιζέλος».

Οι δηλώσεις αφορούν τόσο το συμβόλαιο από το οποίο δεσμεύεται από την ΕΟΚ, όσο για την αξιοποίηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και για την λειτουργία της διαιτησίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής: «Επιστρέψαμε δίχως να έχουμε πετύχει τον στόχο μας, όσον αφορά το αποτέλεσμα και τη θέση που καταλάβαμε… Γυρίσαμε και κοιτάμε την επόμενη μέρα… Πλέον δεν αλλάζει κάτι, αποτύχαμε στο δεύτερο ημίχρονο με τη Βραζιλία και το πληρώσαμε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο στο τουρνουά. Δεν μπορώ να πω τι κάναμε λάθος… Κάποια παιδιά έλειψαν για διάφορους λόγους όμως σε κάθε περίπτωση, το ρόστερ που παρουσιάσαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν ίσως το καλύτερο δυνατό».

Συνέχισε απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με την αξιοποίηση του Γιάννη: «Ο καθένας έχει τη γνώμη του όσον αφορά τον Γιάννη. Τώρα για αυτό που λέγεται ότι δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά τον Αντετοκούνμπο, ρωτήστε τον ίδιο τον Γιάννη να σας πει τι πιστεύει».

Όσoν αφορά την διαιτησία: «Δεν μιλάω για τη διαιτησία, αποφεύγω να το κάνω. Απάντησα για τη διαιτησία μόνο όταν ρωτήθηκα στην τελευταία συνέντευξη Τύπου. Το αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα, το πρόβλημα του Σλούκα και ο μικροτραυματισμός του Γιάννη στην Κίνα μας αποσυντόνισαν λίγο. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτοί ήταν οι παράγοντες που δεν πετύχαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Τέλος, μίλησε αναφορικά για το μέλλον του στον πάγκο της «επίσημης αγαπημένης»: «Έχω συμβόλαιο ως το τέλος του χρόνου. Δεν είναι το συμβόλαιο που κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν… Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να πατήσω στο συμβόλαιο. Τις επόμενες ημέρες θα μιλήσουμε με την Ομοσπονδία και θα αποφασίσουμε για το κοινό καλό».

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις του Θανάση Σκουρτόπουλου: