Τζόρτζεβιτς: «Αν η τρίτη περίοδος διαρκούσε περισσότερο!»

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς αναφέρθηκε στην ήττα-σοκ της Σερβίας από την Αργεντινή. Στάθηκε στη ψυχολογική πίεση που δέχτηκαν οι παίκτες του λόγω του τίτλου του φαβορί για ένα μετάλλιο. 

Τζόρτζεβιτς: «Αν η τρίτη περίοδος διαρκούσε περισσότερο!»

O Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν εμφανώς στεναχωρημένος στη συνέντευξη Τύπου, ύστερα από την ήττα-σοκ της Σερβίας από την Αργεντινή. Βλέπετε, οι "πλάβι" ήταν από τα φαβορί όχι μόνο για το μετάλλιο, αλλά ακόμη και για την κατάκτηση του τροπαίου στο Μουντομπάσκετ.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας, σχολίασε τα εξής: «Είμαστε πληγωμένοι. Είναι μια σκληρή ήττα. Δεν θέλω να πω πολλά. Είδατε από τα λόγια του Μπιέλιτσα τι ψυχολογική πίεση είχαν τα παιδιά σε όλο το τουρνουά, αλλά και πριν. Ίσως να μην ήταν καλό. Υπήρχε ευφορία στη χώρα μας, όλοι μας ακολουθούσαν, μας χαιρετούσαν. Μας είχαν για φαβορί έτσι απλά, σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στη χώρα μας. Είμαστε Η ομάδα, είμαστε μοναδικοί, θα νικήσουμε, το ένα, το άλλο. Μερικές φορές αυτό δεν βοηθάει, αντιθέτως... Από αυτά που είπε ο Μπιέλιτσα, τώρα καταλαβαίνω την πίεση που είχαν οι παίκτες μου. Μερικές φορές σκεφτόμαστε ότι οι παίκτες είναι σκληροί κι έμπειροι και όλα, αλλά είδατε πως εξήγησε ο Μπιέλιτσα όλη την κατάσταση που περνούσε. Υπήρχε ψυχολογική πίεση για το μετάλλιο.

Όσο για το παιχνίδι, πιστέυω πως η οργάνωση ήταν το "κλειδί". Όλα είχαν να κάνουν με τους γκαρντ, όπως μού αρέσει να λέω. Είναι κάτι που το είδαμε σήμερα. Κάναμε πολλά λάθη στο πρώτο μέρος, ίσως να μην ήμασταν πνευματικά έτοιμοι ή επειδή η Αργεντινή έπαιξε καλή άμυνα. Δεν μου άρεσαν κάποιες αποφάσεις των διαιτητών στο πρώτο μέρος στον Μαριάνοβιτς, δεν μου άρεσε η αντίδρασή μας σε αυτές. Η Αργεντινή έχει πολλά κλεψίματα στο τουρνουά και γρήγορα χέρια, αλλά υπήρχαν πολλά φάουλ που δεν δόθηκαν. Η Αργεντινή προσαρμόστηκε σε αυτή την κατάσταση, εμείς όχι.

Αν η τρίτη περίοδος διαρκούσε περισσότερο, θα πέρναμε το προβάδισμα που θέλαμε. Συνεχίσαμε να κάνουμε λάθη. Έχω ένα στόχο, να κάνουμε λιγότερα από 10 λάθη, αλλά στο πρώτο μέρος είχαμε ήδη 10. Η Αργεντινή σούταρε εκπληκτικά σε κρίσιμα σημεία του ματς, έπαιξε καλά στο "1 εναντίον 1", ο Γκαρίνο και ο Καμπάτσο πέτυχαν δύσκολα σουτ κι αυτό είναι κάτι που σου... κόβει τα πόδια. Προσπαθήσαμε να βάλουμε την μπάλα στη ρακέτα. Πρέπει να έχουμε ψηλά το κεφάλι μας και να δούμε τι έχει η συνέχεια για εμάς. Ήρθαμε εδώ ως ομάδα και θα φύγουμε έτσι. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου και ό,τι κάναμε, πως παίξαμε, πως συμπεριφερθήκαμε, για ό,τι δημιουργήσαμε εντός, είμαι πολύ ευλογημένος που είμαι προπονητής τους. Δίνουν πάντα το 100%. Κάτι έλειπε στα τελευταία ματς, έτσι είναι το μπάσκετ, δεν χρειάζεται πολλή ανάλυση.

Πρέπει να πω κάτι ακόμα. Ο Καμπάτσο κυριάρχησε απόλυτα στο παιχνίδι και αυτή είναι η νίκη του. Ο Σκόλα είναι ηγέτης κι ίσως ένας από τους πιο θρυλικούς παίκτες όλων των εποχών. Συγχαρητήρια επίσης στον προπονητή τους και σε όλη την Αργεντινή. Άξιζαν τη νίκη».

Όσο για τον Βασίλει Μίτσιτς, που παρά τον θάνατο της μητέρας του, αποφάσισε να παραμείνει στην Κίνα, είπε συγκινημένος: «Είπα στους παίκτες που πόσο ευγνώμων είμαι για εκείνον, ήταν πολύ θαρραλέος, έδειξε μεγάλη πίστη σε όλους μας. Είμαστε όλοι στο πλευρό του. Χρειάζεται μεγάλο κουράγιο για να το κάνεις αυτό. Προσπάθησε να βοηθήσει. Ήταν κάτι που το αντιμετώπιζε καιρό, δεν συνέβη έτσι απλά τώρα. Δεν θα του περάσει έτσι απλά. Τού είμαστε όλοι ευγνώμονες, έδειξε την σπουδαιότητά του».