Συγκλόνισε με τον λόγο του ο Μπιέλιτσα: «Αυτή η ήττα με σκοτώνει...»

Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα ήταν συντετριμένος στη συνέντευξη Τύπου για την ήττα-αποκλεισμό της Σερβίας, έκανε την αυτοκριτική του και ο λόγος του συγκλόνισε.

Συγκλόνισε με τον λόγο του ο Μπιέλιτσα: «Αυτή η ήττα με σκοτώνει...»

H Σερβία ήταν από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης για να κατακτήσει ένα από τα μετάλλια στο Mundobasket. Αρκετοί θεωρούσαν πως θα μπορούσαν να νικήσουν ακόμη και τις ΗΠΑ, φτάνοντας και στο χρυσό μετάλλιο. Άλλωστε, διέθεταν ένα γεμάτο σύνολο, με παίκτες που είναι πρωταγωνιστές σε ΝΒΑ και EuroLeague. Τελικά, όμως, οι "πλάβι" έμειναν εκτός τετράδας, καθώς γνώρισαν την ήττα από την Αργεντινή.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Νεμάνια Μπιέλιτσα ήταν συντετριμένος. Έδωσε έναν συγκλονιστικό λόγο, ζητώντας συγνώμη από την χώρα του για αυτή την ήττα: «Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος. Ήταν μια σκληρή ήττα. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την χώρα μου, από όσους πίστεψαν σε εμάς. Έχουμε πολύ καλή ομάδα, αλλά σε ένα τέτοιο τουρνουά δεν σημαίνει τίποτα. Ίσως να ήμασταν καλύτεροι από την Αργεντινή, αλλά ήθελαν τη νίκη περισσότερο από εμάς σε αυτό το σημείο. Δεν ήμασταν έτοιμοι πνευματικά για ένα τέτοιο ματς, ειδικά εγώ.

Ξέρω πως είμαστε ομάδα, αλλά ως ηγέτης, αλλά όχι, πρέπει να το πω, έπαιξα σκατά. Ο τρόπος που πανηγύριζε η Αργεντινή... Όλοι έκλαιγαν. Άξιζαν τη νίκη.

Τι να πω για εμάς. Είμαστε ένα καλό γκρουπ παικτών. Δεν χάσαμε γιατί είμαστε αλλαζόνες, ούτε επειδή είμαστε πιστεύαμε πως είμαστε ξεχωριστοί. Απλά δεν ήμασταν προετοιμασμένοι πνευματικά.

Μπορώ να μιλάω για ώρες, αλλά αυτή η ήττα είναι πολύ σκληρή. Με σκοτώνει... Καταβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια φέτος το καλοκαίρι. Αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα από το μπάσκετ. Ο Μίτσιτς έπαιξε σήμερα, ενώ έχασε τη μητέρα του.

Είμαστε ένα ωραίο γαμ**νο γκρουπ παικτών, είμαστε καλοί άνθρωποι, θέλαμε να νικήσουμε αυτό το ματς, αλλά προσπαθήσαμε με το λάθος τρόπο. Δεν ξέρω πόσο καιρό τώρα είμαστε το φαβορί στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στα προημιτελικά πρέπει να είσαι έτοιμος, αλλά ίσως να μην ήμασταν αρκετά σκληροί. Δεν υποτιμήσαμε κανέναν, δεν είμαστε τέτοιοι χαρακτήρες. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για άλλα παιχνίδια. Ήρθαμε εδώ ως ομάδα. Πρέπει να τελειώσουμε καλά την δουλειά μας και να επιστρέψουμε σπίτι μας».