O έλεγχος των διεθνών του Ολυμπιακού - Ξεχωρίζει ο Πρίντεζης

Mε 16.3 πόντους και 70% στα τρίποντα, ο Γιώργος Πρίντεζης είναι ο ηγέτης της Eθνικής στο Mundobasket. Ο έλεγχος των διεθνών του Ολυμπιακού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. 

O έλεγχος των διεθνών του Ολυμπιακού - Ξεχωρίζει ο Πρίντεζης

Τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στο Μουντομπάσκετ της Κίνας. Ο λόγος για τους Έλληνες διεθνείς, Γιώργο Πρίντεζη και Κώστα Παπανικολάου, αλλά και για τον Σέρβο Νίκολα Μιλουτίνοφ και τον Λιθουανό Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Και οι τρεις χώρες πήραν την πρόκριση για τους «16» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, οπότε η παρουσία τους στη διοργάνωση θα συνεχιστεί και για τις επόμενες μέρες.

Από τους τέσσερις προαναφερόμενους, ο κορυφαίος διεθνής του Ολυμπιακού είναι αναμφίβολα και με διαφορά ο Γιώργος Πρίντεζης. Τι και αν είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία από εκείνους; Η ποιότητα του αδιαμφισβήτητη και συνεχίζει να το αποδεικνύει στο κορυφαίο επίπεδο. Ο 34χρονος πάουερ-φόργουορντ, πραγματοποιεί καταπληκτικό τουρνουά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, όντας από τους ηγέτες και παίκτες πρωταγωνιστές της ελληνικής ομάδας.

Ο υπαρχηγός των «ερυθρολεύκων» παρουσιάζεται πανέτοιμος, είτε όταν ξεκινά στη βασική πεντάδα, είτε όταν έρχεται από τον πάγκο, έχοντας βρει εντυπωσιακό ρυθμό στην επίθεση. Έχει μέσο όρο 16.3 πόντους, έχοντας πάρει… φωτιά από τη περιφέρεια έχοντας 70% (με 7/10 τρίποντα).

Ο Κώστας Παπανικολάου παίζει περισσότερο από όλους, έχοντας 30 λεπτά συμμετοχής, αλλά τα νούμερά του είναι χαμηλά στο σκοράρισμα. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ λειτουργεί περισσότερο βοηθητικά, είναι συνεπής στην επίθεση, αλλά προκαλεί εντύπωση το μόλις 1 ριμπάουντ που έχει μέσο όρο. Όσον αφορά τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, έχει 7.7 πόντους και σουτάρει με 50% από τη περιφέρεια, έχοντας ενεργό ρόλο στο ροτέισον των Λιθουανών.

Αναλυτικά:

Γιώργος Πρίντεζης: 16.3 πόντοι (52.9% δίποντα, 70% τρίποντα, 76.9% βολές) 2.7 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ, 22.6 λεπτά.

Κώστας Παπανικολάου: 4.7 πόντοι (25% δίποντα, 16.7% τρίποντα, 100% βολές), 4.7 ριμπάουντ, 2.0 ασίστ, 30 λεπτά.

Νίκολα Μιλουτίνοφ: 9.3 πόντοι (81.8% δίποντα, 100% βολές), 1.0 ριμπάουντ, 0.7 ασίστ, 12.1 λεπτά.

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας: 7.7 πόντοι (45.5% δίποντα, 50% τρίποντα, 57.1% βολές), 2.7 ριμπάουντ, 0.3 ασίστ, 15.6 λεπτά