Σκουρτόπουλος: «Θα δοκιμάσουμε άλλες άμυνες με τις ΗΠΑ» (vid)

«Για να κερδίσουμε τον Γιάννη πρέπει να κερδίσουμε τις άμυνες και να γυρίζουμε την μπάλα». Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε για το ματς με τις ΗΠΑ, αλλά και για τον Αντετοκούνμπο. 

Σκουρτόπουλος: «Θα δοκιμάσουμε άλλες άμυνες με τις ΗΠΑ» (vid)

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, με την Εθνική να επικρατεί της Νέας Ζηλανδίας, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος σχολίασε τα εξής: «Είχαμε στήσει άμυνα με αλλαγές και ήταν καλή η αντιμετώπιση. Χαλαρώναμε όταν ξεφεύγαμε κακώς. Ήταν μία ομάδα που έχει 3 μήνες προετοιμασίας και είχε ετοιμάσει πολλά πράγματα. Φορτώσαμε με φάουλ τον Φοτού. Με μία καλή διαχείριση, βρήκαμε τις λύσεις και φτάσαμε σε υψηλό σκορ».

Για τους 97 πόντους παθητικό: «Είναι πάρα πολλοί γιατί χαλαρώναμε ενώ δεν θα έπρεπε όταν ξεφεύγαμε με 10-12 πόντους. Η ομάδα αυτή είναι επικίνδυνη. Ζει και πεθαίνει με το τρίποντο. Μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Όλα τα παιχνίδια της ήταν από 87 μέχρι 102 πόντους».

Για τις ΗΠΑ και την Τσεχία: «Βλέπουμε ότι όποιος δεν προσέχει χάνει, οι ομάδες είναι πολύ κοντά. Έχουμε δύσκολη μετακίνηση και να ετοιμάσουμε το παιχνίδι με την Αμερική. Θα δοκιμάσουμε κάποιες διαφορετικές άμυνες. Στην επίθεση απέναντι στη Νέα Ζηλανδία ήταν εύκολα, αλλά με την Αμερική πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό και στήσουμε ζώνες και στη συνέχεια να φτάσουμε το δικό μας παιχνίδι».

Αν θα είναι οδηγός ο αγώνας των ΗΠΑ με την Τουρκία: «Σίγουρα. Η Τουρκία το είχε διαβάσει καλά το παιχνίδι και έπαιξε ζώνες και zone press. Τα παιδιά τους στην κανονική περίοδο δεν θα είναι έτοιμα γι’ αυτό. Πάνω στην εικόνα της Τουρκίας θα στήσουμε κι εμείς το παιχνίδι μας».

Για την εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Δεν έχουμε να πούμε κάτι για τον Γιάννη. Προχθές έγινε ένα βραχυκύκλωμα δεν οφείλεται στον Γιάννη. Θέλετε να πούμε ότι έγινε από τον πάγκο ή κάποια παιδιά δεν διάβασαν καλά. Ο Γιάννης είναι σημαντικός. Πρέπει να συντηρούμε και να κερδίζουμε χρόνο. Σήμερα είχαμε το περιθώριο να πάμε λίγο παραπάνω. Όλα λειτούργησαν πιο εύκολα. Οι Αμερικάνοι δεν πιστεύω να προσαρμοστούν. Για να κερδίσουμε τον Γιάννη πρέπει να κερδίσουμε τις άμυνες και να γυρίζουμε την μπάλα. Τα σουτ και προχθές βγήκαν σε καλές θέσεις, ενώ κάναμε ρεκόρ με χαμένα λέι απ κόντρα στη Βραζιλία με 16 χαμένα».

Για το αν ήταν έκπληξη η πρόκριση της Τσεχίας: «Ήταν γιατί θεωρώ ότι η Τουρκία ήταν καλή ομάδα. Στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ ΗΠΑ και Τσεχία, θα ήταν κοντά στο σκορ αλλά μεγάλωσαν τη διαφορά κάποια σφυρίγματα και μετά δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι».

Για το αν μπορούμε να ελπίζουμε σε νίκη της Τσεχίας επί της Βραζίλιας: «Θα είναι πολύ δυνατό και σκληρό παιχνίδι για τους Τσέχους που θα έχουν τεράστια ευκαιρία. Εμείς θα πάμε για δύο νίκες για να φτιάξουμε μόνοι μας το δρόμο μας. Με μεγάλες νίκες θα προχωράμε».