Mundobasket 2019: Μίτροβιτς: «Οι παίκτες μου ένιωσαν σαν να τους έκλεψαν!»

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα του Μαυροβούνιου με τη Νέα Ζηλανδία, ο κόουτς των ηττημένων Ζβέζνταν Μίτροβιτς διαμαρτυρήθηκε για τις αποφάσεις των διαιτητών.

Mundobasket 2019: Μίτροβιτς: «Οι παίκτες μου ένιωσαν σαν να τους έκλεψαν!»

Η Νέα Ζηλανδία πήρε μεγάλη νίκη επί του Μαυροβούνιου με 93-83 στον όμιλο της Εθνικής μας ωστόσο ο κόουτς της ομάδας των ηττημένων Ζβέζνταν Μίτροβιτς μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για «κλοπή» της ομάδας του λόγω διαιτητικών λαθών που της κόστισαν το παιχνίδι.

Mundobasket 2019: Μαυροβούνιο - Νέα Ζηλανδία 83-93: Πρόκριση με Ελλάδα- 3 τεχνικές ποινές!

Αναλυτικά οι δηλώσεις Μίτροβιτς:

«Συγχαρητήρια στη Νέα Ζηλανδία, όμως είναι δύσκολο να σχολιάσω το μπάσκετ απόψε. Πολύ δύσκολο! Είδα το δεύτερο ημίχρονο από την τηλεόραση κι ήταν καταστροφή. Ήλπιζα κάποιος να ελέγξει την κατάσταση στο παρκέ, μπορούμε να αντέξουμε με τις συνέπειες, χάσαμε το ματς, αλλά παλέψαμε. Ελπίζω κάποιος να τιμωρήσει τον διαιτητή απόψε".

Αυτή ήταν η αρχική του τοποθέτηση, για να ακολουθήσει η ερώτηση για τα συναισθήματα των παικτών του μετά την ήττα: «Οι παίκτες μου ένιωσαν σαν να είχε γίνει ληστεία! Σαν να τους. έκλεψαν. Δεν ένιωσαν πως ηττήθηκαν, αλλά ότι κάποιος τους το έκλεψε αυτό. Είμαστε μικρή χώρα, το καταλαβαίνουμε. Είμαστε πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά πρέπει κάποιος να μας σεβαστεί λίγο. Δεν είμαστε το φαβορί, είμαστε πίσω από τις άλλες ομάδες , αλλά 4-5 τεχνικές! Είναι πραγματικά τρελό! Στα αποδυτήρια οι παίκτες μου ήταν όλοι πολύ στενοχωρημένοι!".

Ενώ για τις φάσεις που αιδκήθηκε η ομάδα του δήλωσε: "Μπορώ να σας δείξω δεκάδες φάσεις στην τηλεόραση αν θέλετε να έρθετε μαζί μου στο ξενοδοχείο μετά".

Τέλος, για το αγωνιστικό κομμάτι σχολιάσε: "Ήταν εξαιρετικό παιχνίδι, αλλά κάποιοι με τις αποφάσεις που πήραν το κατέστρεψαν! Τους βλέπαμε να πηγαίνουν πέρα δώθε, δεν μπορούσαν να πάρουν αποφάσεις. Αυτή είναι η γνώμη μου. Πάντα δίνω το χέρι μου στην καλύτερη ομάδα. Η Νέα Ζηλανδία έπαιξε εξαιρετικά. Αυτοί οι παίκτες δουλεύουν πολύ σκληρά για να έρθουν να δώσουν αυτά τα παιχνίδια. Αλλά είναι πιο σημαντικοί οι 10 παίκτες που είναι στο παρκέ. Όχι εμείς, όχι οι διαιτητές, κανείς. Απόψε ήταν διαφορετικά τα κριτήρια. Κάποιοι ήταν σημαντικοί στο παρκέ και άλλοι περίμεναν για μια απόφαση".