Mundobasket 2019 - Ρούμπιο για τις απουσίες της Ισπανίας: «Δεν μπορούμε να τους κρίνουμε»

Οι Ροντρίγκεθ, Μίροτιτς και Ιμπάκα, αποφάσισαν να μείνουν εκτός Μουντομπάσκετ και ο Ρίκι Ρούμπιο ρωτήθηκε για την απόφαση των συμπαικτών του να ξεκουραστούν.

Mundobasket 2019 - Ρούμπιο για τις απουσίες της Ισπανίας: «Δεν μπορούμε να τους κρίνουμε»

Η Ισπανία επικράτησε στη πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ, καθώς νίκησε την Τυνησία με 101-62. MVP της αναμέτρησης ήταν ο εξαιρετικός Ρίκι Ρούμπιο, ο οποίος τέλειωσε το παιχνίδι έχοντας 17 πόντους και 9 ασίστ.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Ρίκι Ρούμπιο ρωτήθηκε για τους απόντες της Ισπανίας, καθώς οι Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Νίκολα Μίροτιτς και Σερζ Ιμπάκα, αποφάσισαν να μην λάβουν μέρος στη διοργάνωση: «Είναι δύσκολη ερώτηση, γιατί πολύ απλά δεν ξέρω τί γίνεται σε κάθε περίπτωση. Ο καθένας έχει και έναν διαφορετικό λόγο. Δεν μπορούμε να τους κρίνουμε. Θες να παίξεις, να βοηθήσεις τη χώρα σου, αλλά ταυτόχρονα θες να προσέξεις και τον εαυτό σου. Καμιά φορά, επιλέγεις ανάμεσα σε εσένα και την οικογένειά σου. Η ζωή είναι μεγαλύτερη από το μπάσκετ, δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.

Επιπλέον, δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε στους παίκτες που λείπουν. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτούς που είναι εδώ σε αυτό το τουρνουά. Για όσους λείπουν, είμαι σίγουρος ότι έχουν καλό λόγο».

Ο Ρίκι Ρούμπιο μίλησε και για την προσωπική του απόδοση, λέγοντας «Είχα ένα εξαιρετικό καλοκαίρι, είμαι γεμάτος αυτοπεποίθηση. Δούλεψα σωματικά και πνευματικά. Είμαι στο prime μου υποθέτω.

Και αυτό με οδηγεί στο να είμαι ένας από τους ηγέτες της ομάδας. Έχουμε εμπειρία. Το να παίζεις με την Εθνική ομάδα, είναι πάντα διαφορετικό. Παίζεις για τους φίλους σου, την οικογένειά σου, τη χώρα σου. Είναι τεράστιο».