Eurobasket 2021: Ανακοινώθηκε ο όμιλος της Εθνικής ομάδας!

Παρόλο που τα βλέμματα του αθλητικού κόσμου είναι στραμμένα αυτή την περίοδο στην Κίνα λόγω του Μουντομπάσκετ, «έτρεχαν» παράλληλα και τα προκριματικά του Eurobasket 2021, με την Εθνική ομάδα να μαθαίνει τους αντιπάλους της για την πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Eurobasket 2021: Ανακοινώθηκε ο όμιλος της Εθνικής ομάδας!

Αν και η καρδιά του παγκόσμιου μπάσκετ «χτυπάει» αυτή την στιγμή στην Κίνα, λόγω της επερχόμενης έναρξης του Μουντομπάσκετ 2019 στις 31 Αυγούστου, η Εθνική ομάδα θα αρχίσει σιγά σιγά να προετοιμάζεται και για την επόμενη μεγάλη διοργάνωση, το Eurobasket του 2021, με 7 χώρες να είναι υποψήφιες για την φιλοξενία της (Τσεχία, Γεωργία, Ιταλία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Εστονία και Γερμανία).

Πιο συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν εχθές (21/08) τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ, με τις Μεγάλη Βρετανία, Δανία, Ρουμανία και Ελβετία να είναι αυτές που συμπλήρωσαν τελευταίες την κληρωτίδα, με την «επίσημη αγαπημένη» να μαθαίνει τους αντιπάλους της, ενώ ανακοινώθηκαν και οι υπόλοιποι 7 όμιλοι.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν τις πρώτες διαθέσιμες ημερομηνίες αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας στις 15 Σεπτεμβρίου, με την Ελλάδα και πάλι σε διαδικασία «παραθύρων» να αντιμετωπίζει τις Λετονία, Βοσνία και Βουλγαρία.

Αναλυτικότερα οι 8 όμιλοι για το Eurobasket του 2021:

GROUP A: Ρουμανία, Πολωνία, Ισραήλ, Ισπανία

GROUP B: Ιταλία, Βόρεια Μακεδονία, Εσθονία, Ρωσία

GROUP C: Τσεχία, Βέλγιο, Λιθουανία, Δανία

GROUP D: Κροατία, Τουρκία, Ολλανδία, Σουηδία

GROUP E: Φινλανδία, Γεωργία, Ελβετία, Σερβία

GROUP F: Αυστρία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Ουκρανία

GROUP G: Γερμανία, Μαυροβούνιο, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία

GROUP H: Ελλάδα, Λετονία, Βοσνία, Βουλγαρία