Σκουρτόπουλος για Σλούκα: «Θα ταξιδέψει στην Κίνα»

Στο περιθώριο της αναχώρησής της Εθνικής για το Παγκόσμιο της Κίνας, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δήλωσε πως πλέον υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο Κώστας Σλούκας να ενισχύσει την ομάδα.

Σκουρτόπουλος για Σλούκα: «Θα ταξιδέψει στην Κίνα»

Η εθνική ομάδα αναχώρησε την Τετάρτη (21/8) για την Κίνα προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ξεκινάει στις 31 Αυγούστου.

Αυξάνονται οι ελπίδες για συμμετοχή του Σλούκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος σε συνέντευξή του αναφέρθηκε τόσο στο μεγάλο άτυχο Γιάννη Αθηναίου ο οποίος δε θα ενισχύσει τις προσπάθειες την Εθνικής μας, όσο και στον Κώστα Σλούκα, για τον οποίο τόνισε ότι σύμφωνα και με τα όσα λέει το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, θα δώσει τελικά το «παρών» στα γήπεδα της Κίνας.

Αθηναίου: Αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του στην Εθνική με πατερίτσες (pics)

Αναλυτικά οι δηλώσεις Σκουρτόπουλου:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι όλοι στην ομάδα. Έχει περάσει ένα διάστημα πολύ καλής δουλειάς. Όλα πήγαν καλά, με εξαίρεση τον σοβαρό τραυματισμό του Γιάννη Αθηναίου, και είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έχουμε πολλές μέρες δουλειάς μπροστά μας, μπαίνουμε στο τρίτο στάδιο προετοιμασίας που περιλαμβάνει το μοντάρισμα. Τα περιθώρια βελτίωσης από τη φύση της ομάδας είναι πολύ μεγάλα, έχουμε να δείξουμε πολλά πράγματα που έχουμε δουλέψει και δεν βγάλαμε στο Ακρόπολις. Είτε λόγω των αγώνων, είτε επειδή δεν θέλαμε να βγουν. Μέσα στις επόμενες 12 μέρες θα είμαστε έτοιμοι να τα παρουσιάσουμε στο γήπεδο».

Σε ερώτηση για την κατάσταση του Κώστα Σλούκα είπε: «Τα νέα είναι πολύ ενθαρρυντικά για τον Σλούκα, η μαγνητική που έβγαλε χθες το πρωί ήταν πάρα πολύ καλή. Παραμένουμε στο πλάνο που έχουμε και μέχρι τη Δευτέρα 26 του μήνα θα έχουμε 100% εικόνα της κατάστασης. Αν τα δεδομένα είναι όπως μας λένε οι γιατροί -και δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε- ο Κώστας θα ταξιδέψει για την Κίνα. Θεωρώ πως αν πάει έτσι θα έχει κι έναν αριθμό προπονήσεων, οπότε θα είναι πιο εύκολη η μετάβαση. Αν πρέπει να θυσιάσουμε και ένα παιχνίδι, θα γίνει κι αυτό. Προτεραιότητα είναι η υγεία του Κώστα, για να μπορέσει να βοηθήσει, όπως θέλει κι αυτός».

Τέλος, για την πίεση που υπάρχει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα: «Η πίεση έρχεται από τον κόσμο λόγω της καταπληκτικής παρουσίας του στα φιλικά. Θέλουμε να ανταποδώσουμε μέσω της προσπάθειας της ομάδας. Αυτό ισχύει για όλα τα παιδιά της ομάδας. Θεωρώ πως η πίεση αυτή θα μας βγει σε καλό. Οι Πελαργοί και οι Έλληνες φίλαθλοι είναι δίπλα μας πάντα. Ξέρουμε πως θα τους έχουμε και δίπλα μας στην Κίνα. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επαληθεύσουμε τις προσδοκίες τους και να ευχαριστηθούν αυτό το ταξίδι».

Από τη μεριά του ο Γιώργος Πρίντεζης αναφέρθηκε στο εξαιρετικό λίμα που επικρατεί στην ομάδα.

Ο άσος του Ολυμπιακού δήλωσε συγκεκριμένα:

«Όλοι ξέρουμε ότι αν πάμε στην Κίνα και γυρίσουμε με ένα μετάλλιο θα είμαστε πολύ χαρούμενοι. Θέλω όμως να το βλέπω όσο πιο ταπεινά γίνεται. Έχουμε λίγες μέρες για να βελτιωθούμε σε κάποια πράγματα που δεν ήμασταν αρκετά καλοί. Έχουμε αρκετά περιθώρια βελτίωσης, στο τελευταίο παιχνίδι δείξαμε κάποιες αδυναμίες. Να έχουμε περισσότερη κίνηση και να είμαστε καλύτεροι στην άμυνα. Είναι πολύ όμορφο το κλίμα, είμαστε όλοι συνειδητοποιημένοι με το ρόλο μας και πηγαίνουμε με σκοπό να πετύχουμε κάτι σπουδαίο.

Η ενέργεια που εισπράττουμε από τον κόσμο είναι πολλή θετική και όλοι μας θέλουμε να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους, που αγαπούν πολύ αυτή την ομάδα. Ο Γιάννης (σ.σ. Αντετοκούνμπο) είναι αρκετά βελτιωμένος σε σχέση με την προηγούμενη παρουσία του, όλος ο κόσμος το ξέρει. Είναι προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσει μια διαφορετική κατάσταση από το ΝΒΑ, αλλά θέλουμε να τον βοηθήσουμε και να βοηθήσει αυτός εμάς, ώστε να έρθει ένα θετικό αποτέλεσμα».

Ενώ o Γιώργος Παπαγιάννης τόνισε πως, δεν χρειάζεται η ομάδα να «κρύβεται πίσω από το δάκτυλο της», είναι ένα απ' τα φαβορί για μετάλλιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του νεαρού σέντερ:

«Θα ήθελα όταν γυρίσουμε και έχουμε δώσει τον καλύτερό μας εαυτό και σίγουρα θα είναι πολύ σπουδαία υπόθεση να καταφέρουμε να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο. Έχουμε ακόμη αρκετές μέρες προετοιμασίας μπροστά μας και ως τώρα έχουμε δείξει πολύ καλό πρόσωπο, ειδικά στο Τουρνουά Ακρόπολις απέναντι σε τρεις πολύ καλές ομάδες. Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, σίγουρα είμαστε από τα φαβορί. Η ομάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και μεγάλο βάθος. Η προσθήκη του Γιάννη (σ.σ. Αντετοκούνμπο) είναι κάτι διαφορετικό, εμείς τον βοηθάμε κι αυτός εμάς. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, από τον Γιάννη μέχρι τον τελευταίο, για να πετύχουμε όλοι μαζί τον ίδιο σκοπό», δήλωσε ο παίκτης του Παναθηναϊκού».