Γιάννης vs Γιόκιτς: Από το All-Star Game στο Ακρόπολις!

Οι δύο άσοι του NBA συναντιούνται για ακόμα μία φορά τη φετινή σεζόν πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Κίνα. 

Γιάννης vs Γιόκιτς: Από το All-Star Game στο Ακρόπολις!

Το βράδυ της Κυριακής (18/8, 20:30) η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Σερβία στον άτυπο τελικό του τουρνουά Ακρόπολις με στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης λίγες μέρες πριν την αναχώρηση των ομάδων με προορισμό την Κίνα.

Στο ΟΑΚΑ θα έρθουν αντιμέτωποι, μεταξύ άλλων, δύο από τους κορυφαίους NBAερς των τελευταίων ετών, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Νίκολα Γιόκιτς.

Για τον "Greek Freak" δεν χρειάζονται συστάσεις. Ο άσος των Μπακς οδήγησε την ομάδα του στην κορυφή της Ανατολής στην κανονική περίοδο, ενώ στα πλέι οφς τα «ελάφια» έφτασαν μέχρι τους τελικούς της περιφέρειας, όπου τους σταμάτησαν οι μετέπειτα πρωταθλητές, Ράπτορς. Ανεξαρτήτως αυτού, ο Γιάννης πραγματοποίησε μια εξαιρετική χρονιά σε ατομικό επίπεδο και απέδειξε μία και καλή ότι ανήκει στην ελίτ του NBA, αποτελώντας τον ηγέτη της ομάδας του. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι αναδείχθηκε σε MVP της κανονικής περιόδου, γράφοντας ιστορία! Ο 24χρονος φόργουορντ ολοκλήρωσε τη σεζόν με 27.7 πόντους (3ος σκόρερ στο NBA), 12.5 ριμπάουντ, 5.9 ασίστ σε 30.95 λεπτά συμμετοχής, έχοντας αγωνιστεί σε 72 ματς.

Ελλάδα - Τουρκία 84-70: Αντετοκούνμπο λαμπρός την οδηγεί (highlights-vid)

Όσο για τον Νίκολα Γιόκιτς, ο Σέρβος σέντερ των Νάγκετς συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων του κόσμου στη θέση του για κάποιο λόγο. Όχι μόνο λόγω της τρομερής του έφεσης στο σκοράρισμα αλλά και στο passing game. Πρόκειται για έναν από τους παίκτες που έφεραν επανάσταση στη θέση «5» και το Ντένβερ σίγουρα αισθάνεται πολύ τυχερό που τον επέλεξε στο NBA draft 2014 στo νο41. Τότε, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την εκρηκτική άνοδο στην καριέρα του Γιόκιτς λόγω των κιλών του και του ιδιαίτερου στιλ παιχνιδιού του. Ωστόσο, δούλεψε σκληρά, οι Νάγκετς επένδυσαν σε αυτόν, με τον Σέρβο τελικά να γίνεται ηγέτης των «μεταλλωρύχων». Τη φετινή σεζόν ο 24χρονος σέντερ βοήθησε το Ντένβερ να κατακτήσει την 2η θέση της απαιτητικής δυτικής περιφέρειας, φτάνοντας τελικά μέχρι τους ημιτελικούς της Δύσης, όπου γνώρισαν την ήττα από τους Μπλέιζερς (4-3). Ο Γιόκιτς πραγματοποίησε μια τρομερή σεζόν, έχοντας 20.1 πόντους, 10.8 ριμπάουντ, 7.3 ασίστ σε 26.83 λεπτά συμμετοχής, ενώ σημείωσε 80 συμμετοχές.

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Νίκολα Γιόκιτς κοντράρονται στο ΟΑΚΑ και δεν είναι η πρώτη φορά. Η πιο αξιομνημόνευτη φετινή τους κόντρα, πέρα από τα μεταξύ ματς των ομάδων του, δεν είναι άλλη από το φετινό All-Star Game, όπου ο Γιόκιτς με την Team LeBron ήρθε αντιμέτωπος με την Team Giannis, με την ομάδα του Σέρβου να παίρνει τη νίκη...