Ελλάδα - Ιταλία: Το πρώτο γερό τεστ της Εθνικής στο «Ακρόπολις»

Πρεμιέρα για το 29ο Τουρνουά Ακρόπολις, με την Εθνική μας ομάδα να αγωνίζεται εναντίον της Ιταλίας (16/08, 20:30, ΕRT SPORTS HD).

Ελλάδα - Ιταλία: Το πρώτο γερό τεστ της Εθνικής στο «Ακρόπολις»

Το βράδυ της Παρασκευής ξεκινάνε τα πιο δυνατά τεστ της Εθνικής μπάσκετ Ανδρών, ερχόμενη από τις εύκολες θεωρητικά νίκες απέναντι σε Ουγγαρία και Ιράν στο τουρνουά Aegean.

Η Ελλάδα λοιπόν στα πλαίσια του 29ου Τουρνουά Ακρόπολις, θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του την αρκετά ισχυρή αλλά με απουσίες (Ντατόμε, Γκαλινάρι, Μέλλι) Ιταλία (16/08,20:30, ERT SPORTS HD). Στο τουρνουά συμμετέχουν και οι Τουρκία και Σερβία, οι οποίες θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους την Παρασκευή στις 18:00 (ERT SPORTS HD).

Η συγκεκριμένη φιλική αναμέτρηση θα είναι η τρίτη επίσημη που δίνει η Ελλάδα, στο τουρνουά που ουσιαστικά θα είναι το βασικό κριτήριο του τεχνικού της Εθνικής ομάδας, Θανάση Σκουρτόπουλο, για το ποιοι τελικά θα είναι οι 12 «εκλεκτοί» που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Ήδη πάντως έχουν υπάρξει τρεις αποχωρήσεις, αυτές του Χρήστου Σαλούστρου, Βαγγέλη Μάντζαρη και Κώστα Αντετοκούνμπο, με τις τελευταίες δύο να ανακοινώνονται το μεσημέρι της Πέμπτης (15/08).

Οι παίκτες λοιπόν που έχει στην διάθεση του ο ομοσπονδιακός τεχνικός είναι οι εξής:

PG: Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Αντώνης Κόνιαρης

SG: Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Γιάννης Αθηναίου

SF: Ιωάννης Παπαπέτρου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Κώστας Παπανικολάου

PF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Γιώργος Πρίντεζης, Ντίνος Μήτογλου, Παναγιώτης Βασιλόπουλος

C: Γιάννης Μπουρούσης, Γιώργος Παπαγιάννης

Η Ιταλία των σταρ και των... τραυματισμών

Σχετικά με τον σημερινό αντίπαλο της «επίσημης αγαπημένης», η Ιταλία του Μέο Σακέτι έφτασε την Πέμπτη (13/08) στην Αθήνα έχοντας στην προεπιλογή της 13 παίκτες: Αμεντέο Ντέλα Βάλε, Μάρκο Μπελινέλι, Πιέτρο Αραντόρι, Αλεσάντρο Τζεντίλε, Πολ Μπιλίγκα, Λούκα Βιτάλι, Ντάνιελ Χάκετ, Αριέλ Φιλόι, Τζεφ Μπρουκς, Αμεντέο Τεσιτόρι, Τζαμπάολο Ρίτσι, Μπράιαν Σακέτι και Αβούντου Αμπας. Εκτός δράσης έχουν τεθεί οι Λουίτζι Ντατόμε, Ντανίλο Γκαλινάρι και Νίκολο Μέλλι, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης μέρας του τουρνουά:

Σερβία-Τουρκία (ERT SPORTS HD) 18:00

Ελλάδα-Ιταλία (ERT SPORTS HD) 20:30