Βλασσόπουλος: «Σε τρία με τέσσερα χρόνια τα παιδιά θα είναι έτοιμα»

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια της εθνικής Εφήβων απέναντι στην Ισπανία έμεινε ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Γιώργος Βλασσόπουλος.

Βλασσόπουλος: «Σε τρία με τέσσερα χρόνια τα παιδιά θα είναι έτοιμα»

Μετά την ήττα της εθνικής ομάδας εφήβων από τη Ισπανία για τα ημιτελικά του Eurobasket U18, o προπονητής της «γαλανόλευκης», Γιώργος Βλασσόπουλος έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του ενώ τόνισε πως οι Ισπανοί είναι πιο έτοιμοι.

Ελλάδα - Ισπανία 54-70: Για το χάλκινο μετάλλιο θα παλέψει η Εθνική

Μάλιστα υποστήριξε πως οι διεθνείς μας θα βρίσκονται στην ίδια θέση με τους αντιπάλους τους σε τρία με τέσσερα χρόνια.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Βλασσόπουλου: «Είχαμε για ένα ημίχρονο πολύ καλή παρουσία, πήγαν όλα όπως τα είχαμε σχεδιάσει, αλλά στο δεύτερο μέρος η κούραση, οι κακές επιλογές στην επίθεση και τα χαμένα ριμπάουντ έφεραν την ανατροπή. Ο Γκαρούμπα είναι ένας πολύ δυνατός παίκτης, που διαβάζει καλά το παιχνίδι και μας δυσκόλεψε πολύ. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Για να είσαι ανταγωνιστικός απέναντι σε μια τέτοια ομάδα θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και κοντά στο σκορ συνέχεια. Η Ισπανία είναι πιο έτοιμη ομάδα από μας. Και τα δικά μας παιδιά έχουν ταλέντο, αλλά δεν είναι τόσο έτοιμη. Πρέπει πρώτα τα παιδιά να δουλεύουν και μετά να διαφημίζονται. Τα δικά μας παιδιά θα είναι έτοιμα σε 3-4 χρόνια. Οι Ισπανοί έχουν δώσει πολλά σοβαρά ματς όλη τη σεζόν, σε σύγκριση με τα δικά μας παιδιά.

Η Σλοβενία είναι στα μέτρα μας. Παίζει σκεπτόμενο μπάσκετ, αλλά θεωρώ πως αν είμαστε συγκεντρωμένοι και συνεπείς σε άμυνα και επίθεση, μπορούμε να πάρουμε χάλκινο. Το μεγαλύτερο κέρδος είναι η σχέση της ομάδας με τον κόσμο».