Πρίντεζης και Κόνιαρης για την Εθνική: «Όσο πιο ψηλά γίνεται στο Παγκόσμιο!»

Οι δυο άσοι του Ολυμπιακού μίλησαν στο «ΦΩΣ» για τη νέα προσπάθεια της Εθνικής και το σπουδαίο ραντεβού της Κίνας

Πρίντεζης και Κόνιαρης για την Εθνική: «Όσο πιο ψηλά γίνεται στο Παγκόσμιο!»

Η Εθνική ομάδα ανανεωμένη και ενισχυμένη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ετοιμάζεται για την πρόκληση του Παγκοσμίου της Κίνας. Αντώνης Κόνιαρης και Γιώργος Πρίντεζης μίλησαν στο «ΦΩΣ» για τη νέα αυτή προσπάθεια της «επίσημης αγαπημένης».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΝΙΑΡΗΣ

Πως βιώνεις αυτό το καλοκαίρι, το οποίο έχει αποδειχτεί αρκετά ενδιαφέρον για εσένα;

«Εντάξει δεν θέλω να αναφερθώ στη μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό. Απλώς θα πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος στη νέα μου ομάδα, αλλά για το κομμάτι της Εθνικής μπορώ να πω ότι είναι ένα όνειρο που είχα από μικρό παιδί. Το ήθελα πάντα να φτάσω μέχρι την προεπιλογή της Εθνικής Ανδρών. Θυμάμαι ότι από τη στιγμή που μπήκα στη Νέων Ανδρών σκεφτόμουν κάθε καλοκαίρι πότε θα με καλέσουν στην πρώτη ομάδα και το γεγονός ότι έγινε αποτελεί ευτυχία για εμένα. Από εκεί και πέρα έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι και θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ».

Ποιος είναι ο στόχος σου για τα επόμενα χρόνια;

«Σίγουρα το πιο δύσκολο πράγμα στον αθλητισμό και αυτό που θέλω να πετύχω είναι η καθιέρωσή μου. Όταν φτάσεις κάπου θέλεις και να μείνεις εκεί. Αυτό, λοιπόν, θέλω να κάνω και εγώ».

Έχεις παρατηρήσει διαφορές ανάμεσα στις μικρές εθνικές και στην πρώτη ομάδα, στη μέχρι τώρα παρουσία σου;

«Μέχρι στιγμής δεν είναι μεγάλες οι διαφορές. Πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες λειτουργούν με πολύ σωστό τρόπο. Βέβαια, το να συνυπάρχεις ως συμπαίκτης με αυτούς τους αστέρες σε ωθεί να προπονηθείς πιο σκληρά και αυτή είναι πιστεύω η μεγαλύτερη διαφορά».

Ποιοι είναι οι φόβοι σου;

«Δεν έχω φόβους. Η καθημερινή προπόνηση σε κάνει να ξεπερνάς τα πάντα».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Τι συναίσθημα σας άφησε η προηγούμενη διοργάνωση και τι κίνητρο σας έδωσε για τη φετινή;

«Η αλήθεια είναι ότι η τελευταία διοργάνωση (Ευρωμπάσκετ 2017) μπορεί να έδειξε κάποια καλά σημάδια, αλλά δεν καταφέραμε να προκριθούμε στη τετράδα, κάτι που το θέλαμε πάρα πολύ, με τον αποκλεισμό να κρίνεται στις λεπτομέρειες. Μακάρι φέτος να φτάσουμε ξανά στα χιαστί και να προσπαθήσουμε αυτή τη φορά να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο».

Έχει ταβάνι αυτή η ομάδα και αν ναι ποιο είναι αυτό;

«Εντάξει το ποιο είναι το ταβάνι μας είναι πάρα πολύ νωρίς για να το σκεφτούμε. Ευελπιστούμε ότι θα φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Σίγουρα έχουμε πάρα πολλά χρόνια να πάρουμε κάποιο μετάλλιο και να βρεθούμε στο βάθρο, είναι κάτι που θέλουμε πάρα πολύ. Ωστόσο, ίσως το αν μπορούμε να φτάσουμε ως εκεί μπορέσω να στο απαντήσω λίγο πιο μετά. Στη παρούσα φάση, είμαστε σε ένα στάδιο όπου προσπαθούμε να γνωριστούμε ο ένας με τον άλλον και να γίνουμε όσο το δυνατόν καλύτεροι».

Η Εθνική των ΗΠΑ αν και έχει θεωρηθεί ως το φαβορί, το τελευταίο καιρό μετρά απανωτές απουσίες με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί. Κατά πάσα πιθανότητα θα την πετύχετε πολύ πριν τον τελικό. Αυτό σας κάνει να πιστεύετε ότι έχετε πιθανότητες να κερδίσετε;

«Για εμένα δεν είναι μόνο η Εθνική των ΗΠΑ που αποτελεί φαβορί και είναι δυνατή. Υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες και δεν μπορούμε να στεκόμαστε μόνο σε αυτούς. Οι Σέρβοι, οι Ισπανοί είναι στην ίδια κατηγορία και δεν μπορούμε να εστιάζουμε μόνο στον ένα. Απλώς, εμείς πρέπει να κοιτάμε να κάνουμε τη δουλειά μας και να κοιτάξουμε να γίνουμε όσο το δυνατόν καλύτεροι».

Σου δόθηκε η ευκαιρία αυτό το καλοκαίρι να δουλέψεις αρκετά; Θα το παρομοίαζες με το καλοκαίρι του 2011;

«Εντάξει είναι ένα διαφορετικό καλοκαίρι, καθώς είχα πολύ περισσότερο χρόνο. Ωστόσο αν το δεις μόνο από αυτή τη σκοπιά, τότε ναι είχα μπροστά μου σχεδόν δύο μήνες, όπου μπόρεσα να δουλέψω με τον εαυτό μου κάτι το οποίο μου αρέσει πάρα πολύ να κάνω τα καλοκαίρια».

Πόσο σου έχει λείψει η αγωνιστική δράση;

«Πάρα πολύ και μου έχει λείψει πολύ να παίζω ωραία παιχνίδια, να το ευχαριστιέμαι και να ζω από κοντά την αγωνία, το σασπένς και την κρισιμότητα αυτών».

Για τον Αντώνη (Κόνιαρη) τι έχεις να πεις;

«Πιστεύω ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ. Έχει όλα τα στοιχεία, έχει το ταλέντο, το μέγεθος, το ύψος, ενώ έχει και τη σωστή νοοτροπία. Το μέλλον είναι δικό του και μακάρι να τα καταφέρει γιατί το αξίζει».