Παγκόσμιο Κύπελλο U19: Η FIBA γράφει για τον Κολοβέρο του Ολυμπιακού

Τη συμμετοχή του 16χρονου Ιωσήφ Κολοβέρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο U19 της Κρήτης έκανε θέμα η FIBA. 

Παγκόσμιο Κύπελλο U19: Η FIBA γράφει για τον Κολοβέρο του Ολυμπιακού

Στο Ηράκλειο θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο U19, με την Ελλάδα να φιλοξενεί τη διοργάνωση για τέταρτη φορά.

Στη δωδεκάδα της «γαλανόλευκης» βρίσκεται και ο Ιωσήφ Κολοβέρος που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό.

Με αφορμή τη συμμετοχή του 16χρονου, η FIBA έκανε αναφορά στον Έλληνα καλαθοσφαιριστή ο οποίος πέρσι είχε 9 πόντους, 3,7 ριμπάουντ, 2,6 ασίστ και 2 κλεψίματα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16.

Αναλυτικά η αναφορά της FIΒΑ:

«Ο 16χρονος Ιωσήφ Κολοβέρος είναι μεταξύ των πέντε παικτών στη δωδεκάδα της Ελλάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο U19 της FIBA, που δεν ήταν στην ομάδα που συμμετείχε στο περσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18.

Ο Κολοβέρος, που θα κλείσει τα 17 στις 28 Αυγούστου, συμπεριλήφθηκε στην ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έχοντας παίξει σε δύο αγώνες της Α1 με τον Ολυμπιακό. Πέρσι είχε 9 πόντους, 3,7 ριμπάουντ, 2,6 ασίστ και 2 κλεψίματα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16.

Ο Γιώργος Αρνόκουρος και ο Φώτης Γεωργαλάς θα παίξουν για πρώτη φορά με την εθνική ομάδα, ενώ ο Περικλής Μπαζίνας είχε αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 του 2016 και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου οδήγησε την Ελλάδα στον τίτλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 στη Β' Κατηγορία το 2017.

Η επτάδα των Νίκου Αρσενόπουλου, Μανώλη Χατζηδάκη, Νίκου Χουγκάζ, Ζώη Καράμπελα, Νίκου Ρογκαβόπουλου, Χρυσόστομου Σανδραμάνη και Στράτου Βουλγαρόπουλου έπαιξαν πέρσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18, όπου η Ελλάδα τερμάτισε 14η, αλλά δεν υποβιβάστηκε, καθώς η χώρα ήταν αποφασισμένη να φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 στον Βόλο.

Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο U19 για τέταρτη φορά, μετά την κατάκτηση του τίτλου το 1995, την τρίτη θέση το 2003 και την τέταρτη το 2015, όταν η διοργάνωση είχε φιλοξενηθεί ξανά στο Ηράκλειο».