Ζαγκλής: «Θα είναι το καλύτερο Παγκόσμιο που έγινε ποτέ»

Ο Ανδρέας Ζαγκλής επισκέφθηκε το Πεκίνο και ενημερώθηκε σχετικά με την πρόοδο των εργασιών για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Παράλληλα δήλωσε πως αυτή η διοργάνωση θα αφήσει μεγάλη κληρονομιά στην χώρα. 

Ζαγκλής: «Θα είναι το καλύτερο Παγκόσμιο που έγινε ποτέ»

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, επισκέφθηκε το Πεκίνο με σκοπό να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εκεί συναντήθηκε με υπουργό των Σπορ της Κίνας, Γκου Ζονγκουέν, τον αντιδήμαρχο του Πεκίνου, Ζανγκ Γιανντονγκ, αλλά και με τον Γιάο Μινγκ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ.Γκου, τον κ.Ζανγκ και όλη την οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου για την φιλοξενία. Είναι σπουδαίο να αισθανόμαστε όλοι την αφοσίωση της κινέζικης κυβέρνησης και της πόλης του Πεκίνου στην προσπάθεια να μας προσφέρουν το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε ποτέ, μαζί με την κινέζικη ομοσπονδία και τις οκτώ πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες».

Για την κληρονομιά που θα αφήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Κίνα:

«Η FIBA είναι πολύ συνδεδεμένη με την Κίνα για το μεγαλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε ποτέ, αλλά ταυτόχρονα θέλει να χτίσει και να διατηρήσει στη χώρα μία ανεξίτηλη κληρονομιά στα χρόνια που θα ακολουθήσουν μετά το τέλος των αγώνων, στις 15 Σεπτεμβρίου, στο Πεκίνο. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στην αναζήτηση νέων ταλέντων στην Κίνα, στην εκπαίδευσή τους και στην προπόνησή τους, είτε πρόκειται για παίκτες, για διαιτητές, ή προπονητές. Αυτή είναι και η αποστολή που έχει το FIBA Basketball Academy το οποίο θα διεξαχθεί στην Κίνα, το Mini World Cup, αλλά και όλες οι δραστηριότητες που θα γίνουν παράλληλα με το Παγκόσμιο Κύπελλο.»