Ο Σκουρτόπουλος υπολογίζει τον Αντετοκούνμπο και ως σέντερ στο Παγκόσμιο!

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τόνισε πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα δώσει το παρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κίνας ενώ ανέλυσε για το πως σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει. 

Ο Σκουρτόπουλος υπολογίζει τον Αντετοκούνμπο και ως σέντερ στο Παγκόσμιο!

Ο τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, Θανάσης Σκουρτόπουλος βρέθηκε στο ΚΑΡ (Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ), όντας καλεσμένος του Τόλη Κοτζιά.

Χωρίς να διστάσει, απάντησε σε πολλά θέματα που αφορούν την επίσημη αγαπημένη και μάλιστα υπογράμμισε πως ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο θα αγωνιστεί με τη «γαλανόλευκη» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας.

Αναλυτικά όσα είπε για τη συμμετοχή του «Greek Freak» :
«Ο Γιάννης είναι μια ιδιαιτερότητα πλέον, όπως έχω πει το τελευταίο διάστημα. Εμάς δεν μας προβληματίζει, γιατί είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί του και ξέρουμε τι γίνεται. Είχαμε πει ότι τον Σεπτέμβριο θα μπορούσε να μας βοηθήσει για ένα παιχνίδι στα «παράθυρα».

Κάτι τέτοιο δεν έγινε γιατί άλλαξαν οι υποχρεώσεις του στο ΝΒΑ. Δεν είχαμε, όμως, μεγάλο άγχος για να λέμε την αλήθεια. Ξέραμε ότι έχει γίνει το μεγάλο βήμα για τη πρόκριση και είπαμε ότι ο Γιάννης μπορεί και να μην έρθει. Αυτή την στιγμή θεωρούμε ότι ο Γιάννης θα είναι κανονικά στο Παγκόσμιο.

Στο Παγκόσμιο εκτός των άλλων θα συμμετέχει και η Αμερική με σούπερ ρόστερ, κάτι, που είναι μεγάλο κίνητρο, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι. Είναι κάτι το οποίο τραβάει τους χορηγούς και μαζεύει όλα τα σημαντικά πράγματα του μπάσκετ. Άρα για έναν παίκτη, όπως ο Γιάννης που είναι all star και αρχηγός στην ομάδα της Ανατολής, είναι ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση. Εμείς πιστεύουμε ότι ο Γιάννης θα έχει την δυνατότητα να συμμετέχει και να βοηθήσει την ομάδα και αυτή την στιγμή δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε».

Ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα τεχνικά του πλάνα, έχοντας στο παρκέ τον Έλληνα «αστέρα» του NBA : «Αυτή τη στιγμή το πλάνο είναι όπως είναι στο Μιλγουόκι. Στο «4» και στο «5» δηλαδή. Δεν θέλω να μιλάω για το ρόστερ, γιατί είναι πολύ νωρίς ακόμα και το θεωρώ λίγο γρουσουζιά.

Πρώτα θέλω όλα τα παιδιά να τελειώσουν με τις υποχρεώσεις τους με τον καλύτερο τρόπο, να είναι υγιείς και ας έχουμε το πρόβλημα εμείς μετά για το ποιους θα καλέσουμε. Ο Γιάννης είναι ένας...λίμπερο. Άρα εμείς πρέπει να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να τον βοηθήσουμε και να έχουμε το καλύτερο σύνολο».